Gekonfijte Sinaasappelschil Maken is een heel makkelijk recept, waarmee je heerlijke gesuikerde sinaasappel krijgt. Je hebt maar DRIE ingrediënten nodig! Doop die in de chocola of maak er een lekker baksel mee. Want met gesuikerde sinaasappel kun je alle kanten op.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Schil de sinaasappels met een dunschiller en snij de schil in reepjes of snippers. Probeer zo min mogelijk wit mee te schillen (dat is bitter).
4 sinaasappels
Doe de sinaasappels in een pan en zorg dat ze voor 10 cm onder staan. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Giet vervolgens af. Herhaal dit drie keer.
Doe het water, sinaasappelsap en de suiker in een pan en verwarm, terwijl je roert tot de suiker is opgelost. Breng de siroop aan de kook en zet het vuur laag.
250 ml water, 4 sinaasappels, 400 gram suiker
Voeg de sinaasappel stukjes toe en laat 30 minuten op laag vuur sudderen.
Zeef de sinaasappelsnippers.
Bekleedt een bakplaat met bakpapier en verdeel de sinaasappel over het oppervlakte. Probeer zo veel mogelijk in één laag te spreiden. Laat minimaal 8 uur, maar nog beter 24 uur drogen aan de lucht.
Verdeel wat suiker in een kommetje en rol de sinaasappel snippers erdoor. Doe ze in een luchtdichte pot of doos of gebruik ze in heerlijke recepten.
NOTES
1. - SinaasappelsJe kunt in dit recept zowel hand- als perssinaasappels gebruiken. Het verschil tussen deze twee tussen deze twee is dat bij perssinaasappels de schil wat moeilijker te verwijderen is. Ook is het vruchtvlees vezelig, maar ze zijn wel sappiger in vergelijking met de handsinaasappel.Bij dit recept schillen we de sinaasappel en, hoewel we ook het sap gebruiken, is het verschil niet zo groot. Je kunt dus allebei de soorten gebruiken voor het maken van de gekonfijte snippers. Dit recept kun je overigens ook gebruiken voor het konfijten van mandarijn, limoen en citroen.2. - Hoe bewaar je ze na het maken Er zijn twee manieren. Rol ze door de suiker, zoals hierboven en bewaar ze bij kamertemperatuur, luchtdicht. Of bewaar ze in de siroop waar je ze de laatste keer in gekookt hebt. Haal ze een uurtje of twee voordat je ze gaat gebruiken uit de pot en laat ze drogen.3. - Moet de weckpot steriel zijn - Nee. Het hoeft zelfs niet eens een weckpot te zijn. Een luchtdicht afgesloten doos is ook goed. De suiker van het konfijten zorgt ervoor dat de schillen niet snel bederven.4. - Wat kun je met de overgebleven siroop doen - Als eerste kun je de gekonfijte sinaasappelschillen hierin bewaren. Maar je kunt het ook gebruiken om je cake meer smaak te geven door de siroop over een vanille cake te gieten. Gebruik het als zoetstof bij het maken van ijsthee, door de yoghurt of ijs. Je kunt er alle kanten mee op.5. - Bewaren
Kamertemperatuur - In een luchtdichte afgesloten pot in een koele donkere ruimte blijft de gekonfijte sinaasappel tot 1 maand goed.
Koelkast - Wanneer je het fruit wilt bewaren in de koelkast, bewaar het dan in de siroop in een schone luchtdichte pot. Zorg dat de gekonfijte sinaasappelschillen onder de siroop blijven staan. Zo blijft het tot 6 maanden goed.
Diepvries - Je kunt het gesuikerde fruit in de diepvries, luchtdicht verpakt, tot wel 3 maanden bewaren. Wanneer je het laat ontdooien bij kamertemperatuur zal de suiker opgelost zijn. Laat je ze vervolgens even drogen, dan zullen de sinaasappelsnippers weer uitharden.
6. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarden zijn voor een pot van 150 gram sinaasappelschillen incl. de siroop.