Ik kan echt zeggen dat deze brookies met walnoten een van de lekkerste koekjes zijn die ik ooit gegeten heb. Het proeft als een brownie, fudgy en chewy, in een koekjes vorm en dan met een heerlijke chocolade smaak. En dan een vulling van walnoten. Simpel en eenvoudig te maken. Echt deze brownie cookies zijn in een mum van tijd op!
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Koeltijd 30 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Amerikaans
Porties 25koekjes
calorieën 202kcal
Ingrediënten
350grampure chocolade
100gramroomboterongezouten
3eierenmaat L
250gramsuiker
1eetlepelvanille-extract
½theelepelbakpoeder
½theelepelzout
100grambloem
25gramcacao
50grampure chocoladein kleine stukjes gehakt
50gramwalnotenfijngehakt
Makes: 20cm20 x 20cm rectangle
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
In een sauspannetje verwarm je de boter en chocola op laag vuur tot de chocola gesmolten is. Roer even door en laat afkoelen.
350 gram pure chocolade, 100 gram roomboter
In een kom doe je de eieren, suiker, vanille-extract, bakpoeder en zout. Mix 5 minuten tot alles goed luchtig is.
3 eieren, 250 gram suiker, 1 eetlepel vanille-extract, ½ theelepel bakpoeder, ½ theelepel zout
Meng met een spatel de bloem en de cacao door het beslag.
100 gram bloem, 25 gram cacao
Meng de chocoladestukjes en walnoten met een spatel door het beslag. Meng ook de gesmolten chocola erdoorheen.
50 gram pure chocolade, 50 gram walnoten
Dek de kom af met plasticfolie en zet minimaal 30 minuten in de koeling.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C of 160 °C
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pak een kleine ijsschep (of 2 eetlepels) en schep bolletjes beslag op de bakplaat. Hou voldoende afstand (ongeveer 3 cm) tussen de koekjes, want bij het bakken lopen ze iets uit.
Bak de koekjes in 10 minuten gaar.
Haal de brookies met walnoten uit de oven en laat 5 minuten staan. Haal ze dan voorzichtig met een spatel van de bakplaat en leg ze op een rooster.
Laat verder afkoelen.
NOTES
1. Chocola: Natuurlijk kies je voor deze heerlijke chocoladekoekjes de beste chocola die je kunt krijgen. Minimaal 50 % cacao, maar ga je voor een hoger cacao percentage hoe meer chocolade smaak. Vind je de koekjes echt te puur, gebruik dan 400 gram melkchocola.2. Vanille-extract: Als je aan kunt komen, gebruik dan echt vanille-extract, wat net een wat diepere smaak heeft als vanillearoma. Via dit recept kun je zelf vanille-extract maken (en zeker als je veel bakt echt een aanrader, want hier kun je een goede tijd mee vooruit). Heb je geen vanille-extract gebruik dan 1 zakje vanillesuiker.3. Bloem: In dit recept gebruik je gewone tarwebloem. In plaats van bloem en bakpoeder kun je ook 100 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken.4. Walnoten: Geven een nootachtige smaak aan de koekjes. Rooster ze licht voor nog meer smaak. Je kunt de walnoten ook vervangen door amandel of pecannoten. Heb je een noten allergie, laat de walnoten dan achterwege. Verder hoef je niets aan het recept te veranderen.