Ontdek het verrukkelijke recept voor Chocolade Cheesecake Cupcakes Intense en rijke chocolade gecombineerd met een vleugje romige cheesecake met chocolate chips. Eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid. Decadent, smeuïg en lekker! Maak snel en proef de heerlijke combinatie van smaken vandaag nog!
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Amerikaans
Porties 12cupcakes
calorieën 272kcal
Ingrediënten
Chocolade beslag
160gramzelfrijzend bakmeel
½theelepelzout
160gramsuiker
2eetlepelscacao
200mlwater
80mlzonnebloemolie
1theelepelvanille-extract
Cheesecake vulling
150gramroomkaas
50gramsuiker
1eimaat L
⅛theelepelzout
120gramchocolate chips
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C.
Doe papieren bakvormpjes in de cupcake bakvorm.
Maak het chocoladebeslag
Meng in een kom de droge ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, zout, suiker en cacao.
Doe de chocolate chips erbij en meng met een spatel door de vulling.
120 gram chocolate chips
Maken cupcakes
Doe in elk papieren cupcake bakje drie eetlepels chocolade beslag
Schep in het midden een theelepel roomkaas mengsel
Zet de cupcake pan in de oven en bak 30 minuten of tot de cupcakes gaar zijn.
NOTES
1. Zelfrijzend bakmeel is bloem gemengd met bakpoeder. Je kunt dit ook vervangen door 160 gram bloem en ¾e theelepel bakpoeder te mengen.2. Vanille-extract: Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang meedoen).3. Roomkaas: Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is. Dan mengt hij beter en krijg je een klonterige roomkaas vulling.4. Gaarheid: Test met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn. Steek na de baktijd een prikker in het midden van een cupcake. Deze moet er schoon uitkomen. Anders verleng je de baktijd met 3 minuten en test je weer.5. Variaties:
Fruitig: Voeg in plaats van chocolate chips frambozen saus toe voor een fruitig accent.
Caramel twist: Drizzle zelfgemaakte gezouten karamelsaus over de cupcakes voor een extravagante twist.
Nootachtig: Strooi voor het bakken een theelepel gehakte noten (pecannoten of walnoten) over de bovenzijde voor een extra knapperige textuur.
5. Oven: Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.6. Bewaren
Koelkast: Omdat deze cupcakes roomkaas bevatten bewaar je ze in een luchtdichte doos in de koelkast. Zo blijven ze tot drie dagen goed.
Diepvries: Je kunt de chocolade cheesecake cupcakes ook in vriezen. Verpak elke cupcake in plasticfolie en verpak in een doos of diepvrieszak. Zo blijven ze tot twee maanden goed.