Ontdek dit heerlijke recept voor een Aardappel Ovenschotel met Tonijn en Prei. Een heerlijke maaltijd met veel smaak en gevuld met groenten, aardappels en vis. Makkelijk te maken en ideaal voor drukke dagen.
Schep de bloem door de groenten en bak 3 minuten mee. Zorg ervoor dat je dat doet anders krijg je een bloem smaak.
3 eetlepels bloem
Schenk de bouillon en wijn in de pan en strooi de tijm erover. Roer goed door. Breng aan de kook.
400 ml groentebouillon, 2 theelepels gedroogde tijm, 100 ml droge witte wijn
Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen.
Voeg tenslotte aan de hapjespan de melk en tonijn toe en breng alles op smaak met zout en peper.
200 ml melk, 400 gram tonijn uit blik, zout en peper
Breng aan de kook en zet het vuur uit. Doe de tonijn groenten vulling onderin de ovenschaal.
Aardappelpuree (kan tegelijk met de tonijn groenten vulling bereid worden)
Doe de aardappelen in een pan met water en zout, waarbij ze net onder staan.
1 kg aardappelen, 1 theelepel zout
Breng het water aan de kook en kook de aardappelen tot ze gaar zijn (je kunt dan met een vork gemakkelijk in de aardappel prikken en voelt geen weerstand).
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Warm de melk met de kruidenboter op in een pannetje, tot de kruidenboter gesmolten is.
100 ml melk, 100 gram kruidenboter
Giet bij de aardappelpuree en meng alles goed door.
Schep de aardappelpuree op de tonijn groenten vulling.
Topping
Meng de geraspte kaas met de panko en de tijm in een kommetje.
Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
NOTES
1. Variaties: Deze ovenschotel is heel erg geschikt is voor rest verwerking is dit een basis recept. Varieer er lekker op los met restjes die je nog hebt liggen. Het smaakt echt altijd.Ook lekker met andere groenten zoals courgetteblokjes, paprika en fijngesneden kool.2. Vervangingen:
Geraspte kaas: Gebruik een belegen kaas. Cheddar is ook een goede keuze.
Panko: Kun je ook vervangen door paneermeel.
3. Bewaren
Voorbereiden: Maak hem de dag ervoor al klaar en zet hem in de koelkast. Zo hoef je hem alleen nog maar te bakken.
Koelkast: Pak de ovenschaal met aardappelschotel in plasticfolie in en bewaar tot twee dagen in de koelkast.
Diepvries: Pak de ovenschaal in twee lagen plasticfolie in en bewaar tot een maand in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen: Verwarm de ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie, in een voorverwarmde oven bij 180 °C gedurende 20 minuten of tot de aardappel ovenschotel met tonijn en prei goed heet is.