Soms wil je een simpel recept en deze makkelijke uiensoep heeft slechts 6 ingrediënten en is snel, eenvoudig en overheerlijk. Een soep die je vlug maakt als je onverwacht bezoek krijgt.
Proef en als het nodig is voeg je zout en peper toe naar smaak.
Optioneel met gegratineerd stokbrood
Verwarm de grill van de oven voor.
Snij het stokbrood in sneetjes.
1 stokbrood
Strooi geraspte kaas op de sneetjes stokbrood
50 gram geraspte kaas
Schenk de soep in een ovenvaste soepkom en leg de belegde stokbroodjes erop (kaas naar boven)
Laat in 3 minuten de kaas onder de grill smelten.
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Groentebouillon - De bouillon voor deze soep. Maak hem van een blokje of maak de groentebouillon zelf. Je kunt dit ook vervangen door runderbouillon.3. Tijm - Een kruid met een volle, lichtscherpe smaak. Heerlijk in combinatie met ui. Gebruik gedroogde tijm of vervang het door 3 takjes verse tijm (alleen blaadjes).4. Worcestershire saus - is een vloeibare bruine saus die pittig is en wat umami heeft. Deze saus bevat ansjovis, dus als je geen vis kunt of wilt eten, gebruik hem dan niet (of gebruik de vegan variant).5. BewarenDe makkelijke uiensoep is zonder brood prima te bewaren.
Koelkast - Koel de soep snel af en bewaar afgedekt tot 2 dagen in de koelkast.
Diepvries - Koel de soep snel af en bewaar in een diepvriesdoos gedurende maximaal 3 maanden in de vriezer. Let op dat je bij het schenken in de diepvriesdoos een halve cm van de bovenkant vrijlaat. De soep zet uit in de vriezer. Laat de soep ontdooien in de diepvries.
Opwarmen - Verwarm de soep op laag vuur tot hij heet is op gemiddeld vuur.
6. De weergegeven voedingswaarde is per kom soep zonder topping, er van uitgaande dat je de soep met 4 personen eet.