Wortelcake met Noten en Rozijnen, dat wil je zelf bakken. Niet alleen omdat het zo makkelijk is, maar ook omdat deze wortelcake de perfecte smaak heeft.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 35 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Amerikaans
Porties 10plakjes
calorieën 438kcal
Ingrediënten
1eetlepelboterkamertemperatuur, om in te vetten
200grambloem+1 eetlepel om te bestuiven
1½theelepelsbakpoeder
1theelepelbaksoda(baking soda)
½theelepelgemalen kaneel
¼theelepelgemalen gember
¼theelepelgemalen nootmuskaat
½theelepelzout
150mlzonnebloemolie
3eierenmaat L, kamertemperatuur
240gramlichtbruine basterdsuiker
80gramsuiker
100gramappelmoesongezoet
1theelepelvanille-extract
200gramwortelsgeraspt
20gramwalnotenfijngehakt
75 gram rozijnen10 minuten geweekt in heet water en afgespoeld
Makes: 23cm23 x 8cm rectangle
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
Boter een cakeblik van 23 cm en verdeel 1 eetlepel bloem over de bodem. Schud dat over het hele cakeblik en klop het teveel eruit.
1 eetlepel boter
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, gember, nootmuskaat en zout met een vork tot het goed gemengd is.
Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng met de spatel alles goed door tot het goed gemengd is.
Schenk het cakebeslag in de cakevorm en zet deze in de oven.
Bak 45 minuten of tot de cake gaar is. Dit controleer je snel door een tandenstoker in het midden van de cake te prikken. Komt deze er droog uit dan is de cake gaar. Anders bak je hem nog eens 5 minuten.
Laat de cake 5 minuten in het blik staan.
Los de cake door de randen voorzichtig los te maken en laat hem verder afkoelen op een rek.
NOTES
1. Walnoten: Kun je ook vervangen door pecannoten of amandelen. Je kunt ze ook weglaten.2. Baktip: Voor een smeuïg resultaat zorg je dat alle ingrediënten bij kamertemperatuur zijn, voordat je start. Haal koude ingrediënten dus een uur van tevoren uit de koeling.3. Vanille-extract: Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).4. Gaarheid:
Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake beweegt, is hij nog niet klaar.
Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terugveert, is de cake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
Prik een tandenstoker in het midden van een cake. Als deze er schoon en droog uit komt, dan is de cake gaar.
5. Bewaren
Koelkast: Pak goed in plasticfolie en bewaar 2 dagen in de koeling.
Diepvries: Verpak in twee lagen plasticfolie en bewaar maximaal 2 maanden in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast.