Ben je op zoek naar een heerlijk en makkelijk recept dat je in een handomdraai op tafel kunt toveren? Zoek dan niet verder want deze eenpanspasta met cherrytomaat en tonijn is precies wat je dan maakt Dit recept is eenvoudig, snel en boordevol smaak. De zoete en sappige tomaten maken het heerlijk fris en de tonijn geeft een hartige en rijke smaak. Een perfecte balans van smaken. Probeer het snel zelf!
Zet het vuur laag en sudder 15 minuten. Schep regelmatig om.
Voeg de rest van de tomaten, crème fraîche, Parmezaanse kaas, kappertjes en peterselie toe en roer alles goed door. Laat 5 minuten sudderen tot de saus bijna is ingekookt.
Verdeel de tonijn over de pasta en roer er doorheen (niet te ruw, anders valt de tonijn te veel uit elkaar).
Serveer.
NOTES
1. Pasta: Penne, tagliatelle, of fusilli zijn goed voor dit recept.2. Tonijn: Gebruik tonijn uit blik. Dit kun je kopen met olijfolie, zonnebloemolie of water. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit, maar tonijn in water is wel iets slanker.3. Ook lekker: Voeg wat extra basilicum toe voor een Italiaanse smaak.4. Meer groente: Een handjevol spinazie toevoegen bij de crème fraîche saus.5. Vegetarisch: Vervang de tonijn door gegrilde groenten zoals courgette of aubergine. Of vervang door gebakken champignons.6. Bewaren Laat de pasta snel afkoelen naar kamertemperatuur.
Koelkast: Bewaar, afgedekt, tot 2 dagen in de koeling.
Diepvries: Doordat je crème fraîche hebt toegevoegd kun je dit beter niet invriezen. De saus kan gaan schiften.
Opwarmen: Voeg twee eetlepels water toe en verwarm op gemiddeld vuur in een koekenpan, terwijl je roert. Verwarm tot het heet is.