Deze Italiaanse tomatensoep met mascarpone is zacht van smaak en extra romig. Het is een soep die ontzettend makkelijk te maken is, met pure ingrediënten. En als je gezeefde tomaten in plaats van verse tomaten gebruikt staat je soep in 20 minuten op tafel.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Italiaanse tomatensoep met mascarpone
Doe wat olijfolie in een grote pan en smoor de uien en de salie gedurende 3 minuten tot de ui glazig is, op gemiddeld vuur. Blijf roeren.
2 eetlepels olijfolie, 1 ui, 5 blaadjes salie
Voeg de tomaten toe en doe het deksel op de pan. Laat dit gedurende 3 minuten op laag vuur sudderen.
1500 gram tomaten
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat het 20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
1000 ml runderbouillon
Pureer de tomaten met een staafmixer. Zet de staafmixer 20 seconden aan of tot de groenten fijn gemalen zijn.
Giet de soep door een zeef, zodat de tomatenzaadjes achterblijven (de zeef hoeft niet per se heel fijnmazig te zijn)
Voeg de gezeefde tomaten en de suiker toe. Breng de soep op smaak brengen met zout en peper.
1000 ml gezeefde tomaten, 1 eetlepel suiker
Verwarm de soep tot hij bijna aan de kook is.
Schep de soep in een soepkom en schep één eetlepel mascarpone in elke kom. Roer de mascarpone door de soep.
4 eetlepels mascarpone
Serveer meteen.
NOTITIES
1.- Wil je dit recept maken? Met één druk op de knop bestel je alle ingrediënten hier:2. Tomaten - Smoor de tomaten kort voordat je de bouillon toevoegt. Zo krijgen ze nog meer smaak.3. Zeven - Door de tomaten te zeven, krijg je geen tomaten zaadjes in je soep. Gebruik niet de fijnste zeef die je hebt, hij mag best wat grover zijn. Zo wordt je soep zo lekker dik, zoals je bij een Italiaanse tomatensoep gewend bent.4. Van zoet naar zuur - Door een klein schepje suiker toe te voegen aan de soep, wordt de smaak van de tomaten zoeter en nog beter. Je kunt ook kiezen om een theelepel baksoda toe te voegen. Baksoda neutraliseert een zure smaak.5. BewarenLaat de soep voor je hem wil bewaren snel afkoelen naar kamertemperatuur.
Koelkast - Koel de soep snel af en bewaar tot twee dagen in een luchtdicht afgesloten doos in de koeling.
Diepvries - Koel de soep snel af en schenk in een diepvriesdoos. Vries vervolgens in. De soep blijft op deze manier tot twee maanden houdbaar. Laat de soep voor het opwarmen ontdooien in de koelkast.
6. - Voedingswaarden Het totale recept is voor vier kommen soep met een eetlepel mascarpone. De voedingswaardes zijn berekend per kom soep.