Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rucola spinazie soep
Andréa
Een heerlijke vegetarische rucola spinazie soep boordevol groenten en met veel smaak. Een soep die heerlijk vult en makkelijk te maken is.
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Soep
Keuken
Overige keukens
Porties
4
personen
calorieën
148
kcal
Ingrediënten
▢
20
gram
boter
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
sjalotje
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngesneden
▢
200
gram
aardappelen
kruimig
▢
500
mL
groentebouillon
▢
500
gram
spinazie
▢
150
gram
rucola
▢
125
mL
crème fraîche
▢
nootmuskaat
naar smaak
▢
zout en peper
naar smaak
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snij de aardappel in blokjes van 1 x 1 cm.
Fruit het uitje aan in een pan, waarin je de boter en de olijfolie warm hebt laten worden.
Draai het vuur laag en smoor ongeveer 3 minuten.
Voeg dan de knoflook toe en roerbak nog eens 1 minuut.
Schenk de bouillon erbij en doe de aardappelblokjes in de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat 20 minuten sudderen en voeg dan de spinazie en rucola toe. Verwarm nog 1 minuut en haal de pan van het vuur.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender.
Meng de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Verwarm de soep, maar zorg daarbij dat hij niet aan de kook komt.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen