Pepernoten cupcakes gevuld met pepernoten en met een heerlijke botercrème topping die je garneert met knapperige pepernoten. Een superleuke cupcake voor Sinterklaas.
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 12cupcakes
calorieën 398kcal
Equipment
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Handmixer
muffin/cupcake vorm
12 papieren cupcake vormpjes
Spuitzak met tip
Ingrediënten
Speculaaskruiden
8theelepelskaneel
2theelepelsnootmuskaat versgemalen
1theelepelkruidnagel
1theelepelkardemom
1theelepelwitte peper
1theelepelkorianderzaad gemalen
1theelepelgemberpoeder
1theelepelanijszaad gemalen
1theelepelfoelie gemalen
Cupcakes
125gramboter ongezouten, kamertemperatuur
125gramsuiker
125gramzelfrijzend bakmeel
2eieren maat L
2eetlepelsmelk
1theelepelvanille-extract
1handvol pepernoten
Boter crème
250gramboter ongezouten, kamertemperatuur
250grampoedersuiker
2eetlepelsmelk
Garnering
pepernoten fijngeslagen
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Speculaaskruiden
Meng alle kruiden door elkaar en bewaar ze, maximaal 3 maanden in een afgesloten luchtdicht bakje bij kamertemperatuur
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de boter in een kom.
Meng de boter met een mixer op de hoogste stand 3 minuten.
Voeg dan de suiker toe. en mix nog een 2 minuten.
Breek de eieren en voeg ze één voor één toe aan het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen.
Schenk vervolgens het vanille-extract erbij. Mix nogmaals 1 minuut.
Schud het bakmeel erbij en mix op gemiddelde stand tot het bakmeel net is opgenomen.
Sla de pepernoten fijn met de deegroller en spatel ze door het beslag.
Zet de cupcake vormpjes in de bakvorm en schep het beslag erin (ongeveer ⅔ vol).
Bak de cupcakes 20 minuten in de oven.
Controleer met een prikker of de cupcakes gaar zijn (de prikker moet er droog uit komen). Zet ze anders nog 2 minuten extra terug in de oven.
Laat 5 minuten afkoelen en haal de cupcakes uit het bakblik.
Laat de cakejes op een rooster verder afkoelen.
Boter crème
Voor de boter crème doe je de boter en de poedersuiker in een kom.
Zet de mixer op de laagste stand en meng de boter en suiker door elkaar.
Wanneer dit 1 geheel is voeg je de 2 eetlepels melk toe.
Zet de mixer op de hoogste stand en meng 3 minuten op vol vermogen.
Schep de boter crème in een spuitzak. Wanneer de cupcakes op kamertemperatuur zijn, spuit je de boter creme in rondjes op de cupcake.
Garnering
Strooi er wat fijngeslagen pepernoten op als garnering.