Spelt penne met rozemarijn, spekjes en citroen. Alle smaken lijken als een heerlijke laag om de spelt penne gestreken. Elke hap een smaak explosie. Smaakvol en snel voor de drukke dagen.
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 824kcal
Equipment
koekenpan 26 cm
Ingrediënten
500gramPenne spelt
250gramspekjes
1sjalotje fijngesnipperd
1teentje knoflook uitgeperst
½citroen sap
1eetlepelverse rozemarijn fijngehakt
125grammozzarella
2theelepelscitroen rasp
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Kook de spelt penne volgens de verpakking van de fabrikant.
Zet ondertussen een koekenpan op en bak de spekjes daarin uit.
Doe na ongeveer 3 minuten het sjalotje bij de spekjes.
Roer verolgens na 1 minuut de knoflook erdoor.
Schenk het citroensap en de rozemarijn door de spekjes en zet het vuur uit.
Giet de penne af en meng het spekjes mengsel erdoor.
Schep op de borden en verdeel de mozzarella over de penne.
Strooi wat citroenrasp erover.
NOTES
Omdat penne hol is trekken de smaken van de kruiden, citroen en spek goed in de penne.
Eet je liever vegetarisch? Gebruik dan zongedroogde tomaten in plaats van spekjes. Snij die in smalle reepjes en roer ze door de penne. TIP Meng ook één eetlepel olie uit het zongedroogde tomaten potje door de pasta voor extra smaak.