Zelfgemaakte Cevapcici (Cevapi) - Heerlijke gegrilde gehakt worstjes zoals je ze kent uit de Balkan, zelfgekruid en gemaakt. Qua smaak lijken ze precies op de bekende worstjes van vakantie! Dit ga je snel nog een keer maken!
Meng het gehakt met de handen, zodat alles goed gemixt is.
Dek de kom af met plastic folie en laat 2 uur koelen.
Vorm kleine gehaktstaven. Leg op een schaal of bord.
Bestrijk de gehaktstaven aan de buitenzijde met olie.
2 eetlepels olie
Verhit de BBQ of grillpan tot hij goed heet is.
Leg de cevapcici in de pan en grill in 12 minuten gaar. Tussendoor draai je het vlees om.
Serveren
Snij het pitabroodje open en vul met cevapcici en rode ui.
8 pita broodjes, 2 rode uien
Serveer met knoflooksaus.
150 gram knoflooksaus
NOTES
1. - Wil je dit recept maken? Koop dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. - Gehakt In plaats van half-om-half kun je ook rundergehakt of 250 gram lamsgehakt - 250 gram rundergehakt gebruiken.3. - Vegeta - Dit is te koop in de supermarkt. Heb je het niet in huis, dan kun je het vervangen door bouillonpoeder. Heb je dat ook niet in huis laat het dan achterwege.4. - Knoflooksaus - In plaats van deze romige saus, kun je dit ook serveren met zure room of Griekse Yoghurt. Of serveer met Ajvar (te koop in de supermarkt).5. - Baksoda - Heb je geen baksoda? Laat het dan weg.6. - Bewaren
Na het vormen van de cevapcici, voordat je ze bestrijkt met olie, kun je ze tot één dag in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen. Leg ze dan in een diepvriesbak (met een bakpapier tussen elk rolletje zodat ze niet plakken). Zo kun je ze tot 2 maanden bewaren. Laat ze ontdooien in de koelkast en grill ze volgens de aanwijzingen.
Na het grillen van de cevapcici kun je ze 3 dagen afgedekt in de koeling bewaren. Je kunt ze ook invriezen. Leg ze dan in een diepvriesbak (met een bakpapier tussen elk rolletje zodat ze niet plakken). Zo kun je ze tot 2 maanden bewaren. Laat ze ontdooien in de koelkast en verwarm ze in een koekenpan of 20 minuten in de oven bij 160 °C.
7. - VoedingswaardeDe voedingswaarde zijn per persoon weergegeven, er van uit gaande dat je dit met vier personen eet.