Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cake met cranberry topping
Andréa
Een makkelijk recept voor een cake met cranberry topping. De cranberries karameliseren in de bruine suiker en worden heerlijk op smaak gebracht met speculaaskruiden. En ook de cake heeft een rijke smaak. Hier lust je meer dan één plakje van!
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Keuken
Amerikaans
Porties
8
plakjes
calorieën
234
kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
cakeblik 15 cm
Ingrediënten
Cranberry topping
▢
150
gram
bruine suiker
▢
1
theelepel
speculaaskruiden
▢
100
gram
verse cranberries
of diepvries cranberries
Cranberry cake
▢
100
gram
boter
kamertemperatuur + extra voor het invetten;
▢
2
eieren
maat L
▢
100
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
⅙
theelepel
zout
▢
100
gram
verse cranberries
of diepvries cranberries
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Smeer de bakvorm in met boter.
Cranberry topping
Spreid over de onderzijde van het blik de verse cranberries.
Verdeel over de cranberries 50 gram bruine suiker en ¼ theelepel speculaaskruiden.
Cranberry cake
Klop de boter met de rest van de suiker in 3 minuten romig.
Voeg de eieren één voor één toe (pas de volgende toevoegen als de eerste volledig is opgenomen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout over het beslag en meng dat met een spatel erdoor.
Giet het beslag over de cranberries.
Zet in de oven en bak in 40 minuten gaar (controleer met behulp van een sate prikker of de cake voldoende gaar is. De prikker komt er dan droog uit.)
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen