Een recept voor een zomerse salade in een pot met verse aardbeien, zoete gedroogde tomaten, sla en een honing-mosterd dressing. Een heerlijke vegetarische salade voor bij de picknick.
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Gang Salade
Keuken Overige keukens
Porties 4salades
calorieën 31kcal
Ingrediënten
1eetlepelhoning
1eetlepelmosterd
3eetlepelsolijfolie
⅛theelepelzout
⅛theelepelpeper
30gramzongedroogde tomaten
30gramaardbeien
75gramgemengde sla
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Meng voor de dressing de honing, mosterd en olijfolie door elkaar.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Schep de dressing in de 4 potten.
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en verdeel die over de dressing
Was de aardbeien en ontkroon ze.
Leg de aardbeien op de tomaten.
Snij of scheur de sla in reepjes en vul de potten hiermee aan.
NOTES
Net voor het eten hussel je alles door elkaar. Door het opbouwen van de lagen, waar je de natte ingrediënten onderin de pot stopt en naar boven stapelt. Daardoor verlept de sla bijvoorbeeld niet en blijft alles vers.
Bewaar de salade koel tot gebruik.
Wil je ook nootjes toevoegen bewaar die dan niet in de pot, maar in een apart bakje. Zo blijven ze heerlijk knapperig.