Deze Oranje caipirinha met Abrikozen is één van de meest verfrissende drankjes met een vleugje zoet!! Met een vleugje zoetigheid van de abrikozen, het zuurtje van de limoen en dan de cachaça. Met zijn iets scherpe, houtachtige smaak, maakt dit deze Cocktail helemaal af!
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Abrikozenmoes
Heb je gedroogde abrikozen, doe de abrikozen dan in een steelpannetje en voeg het water toe. Laat ze minimaal 1 uur wellen. (bij verse abrikozen kun je deze stap achterwege laten).
125 gram abrikozen, 125 gram water
Voeg de suiker toe.
175 gram suiker
Verwarm de abrikozen op laag vuur, terwijl je roert, totdat het kookt.
Laat 2 minuten doorkoken.
Doe de inhoud van de steelpan in de blender of gebruik een staafmixer en pureer tot het een fijne moes is.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Caipirinha met Abrikozen
Doe 2 eetlepels abrikozenmoes in een cocktail glas.
2 eetlepels abrikozenmoes
Halveer de limoen en snij elke helft in 3 partjes.
½ limoen
Doe het ijs met de limoen en Cachaça in de shaker en shake 1 minuut goed door.
3 eetlepels cachaça, handvol ijsblokjes
Schenk de Caipirinha door de zeef in het glas.
Garneer met ijsblokjes, partjes limoen, muntblaadjes en abrikoos.
muntblaadjes
NOTES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop:2. - AbrikozenVers of gedroogde abrikozen, dat kan allebei. Bij de gedroogde variant laat je de abrikozen voorweken, zodat ze vocht opnemen. Bij de verse variant, verwijder je de pit.Door de abrikozen met wat suiker te koken krijg je een zoete abrikozenmoes die heel zacht is en makkelijk te drinken is. Zou je de abrikozen zo in de blender stoppen, dan krijg je wat harde stukken ertussen.3. - Cachaça Een echte Caipirinha gebruikt als likeur Cachaça. Dat is een likeur op suikerriet basis, met een vleugje houttonen. Heb je dat niet in huis, dan kun je dat ook vervangen door Wodka of rum.4. - Shake tip
Hou je hand op de dop terwijl je shaked. Je wilt niet dat de inhoud van de shaker door het huis vliegt.
Schenk de Caipirinha door een zeef in het glas. Je wilt hem niet verder verdunnen met ijs, alleen koelen
5. - BewarenEen caipirinha drink je zo snel mogelijk op. Het is wel mogelijk om de abrikozenmoes vooraf te maken en te bewaren:
Koelkast - Maak de abrikozenmoes en bewaar in een luchtdichte doos tot 3 dagen in de koeling.
Diepvries - Schep de afgekoelde abrikozenpuree in een diepvriesdoos en vries in. Zo blijft hij tot 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
6. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde is per Caipirinha met Abrikozen.