Deze gerookte forel hapjes met zure room en komkommer zijn heerlijke kleine fingerfood hapjes die je makkelijk maakt en waar je al veel kunt voorbereiden. De mooie rondjes roggebrood maak je met een uitsteker (of een glas). De mierikswortel met zure room geeft deze hapjes een heerlijk romig pitje.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Voorbereiding
Schil de komkommer en snij in plakjes van ½ cm.
Steek uit elk plakje roggebrood 2 cirkels van 5 cm doorsnede met een uitsteker.
Meng de mierikswortel met de zure room en doe in een spuitzak.
Samenstellen gerookte forel hapjes met zure room
Leg een rondje roggebrood voor je neer.
Leg daarop een plakje komkommer.
Pak een beetje forel en leg de op de komkommer.
Spuit met de spuitzak een mooi toefje op de forel.
Garneer met tuinkers.
NOTES
1.- Wil je dit recept maken? Koop de ingrediënten dan met één druk op de knop:2.- RoggebroodKun je geen roggebrood aankomen dan kun je ook een ronde Melba toast gebruiken.Gebruik een ronde uitsteker om de roggebrood rondjes uit te snijden. Heb je dat niet dan kun je een omgekeerd glas pakken en met een mes langs de rand gaan.3.- Gerookte forelJe kunt dit eventueel ook vervangen door gerookte makreel of zalm.Je kunt de forel in stukjes snijden, maar ook eenvoudig een stukje lostrekken.Omdat dit een hapje is met gerookte vis, is het belangrijk om de vis tot je gaat serveren in de koeling te bewaren.In gerookte forel kan altijd een stukje graat zitten. Let daar op bij de bereiding en loop de vis nog eens goed na.4.- Toefje mierikswortelroomHet is mooi om een spuitzak te gebruiken voor het toefje Mierikswortel room. Maar heb je dat niet, dan kun je ook een theelepeltje room mengsel op de komkommer scheppen.5. - BewarenVoorbereidenJe kunt deze gerookte forel hapjes prima voorbereiden. Steek de roggebrood rondjes uit en verpak ze in plastic folie. Je kunt ze zo tot 2 dagen bewaren bij kamertemperatuur. Ook de komkommers kun je in de ochtend al snijden en samen met een licht vochtig keukendoekje (tegen het uitdrogen) in een plastic zakje in de koeling bewaren. De mierikswortel kun je mengen met de zure room en in een spuitzak doen. Dit kun je al 1 dag van tevoren maken. Bewaar dit roommengsel in de koeling.BewarenWanneer deze hapjes eenmaal gemaakt zijn, kun je ze niet meer bewaren. Eet ze dus meteen op.6.- VoedingswaardenDe berekende voedingswaarden zijn per roggebrood rondje inclusief de topping.