Een heerlijke wrap met Indiaas gekruide kip, een topping van rucola en heerlijk overgoten met tzatziki. Een lunch recept dat je elke dag kunt eten. Of eet het met wat rijst en een groene salade als avondeten.
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Marineren 30 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4personen
calorieën 247kcal
Ingrediënten
Tandoori kruiden
½theelepelzwarte peper
2eetlepelskomijnzaad
1eetlepelkorianderzaad
3kruidnagels
2eetlepelspaprikapoeder
⅛theelepelcayennepeper
¼theelepelkaneel
¼theelepelnootmuskaat
⅛theelepelzeezout
Wraps
3eetlepelsyoghurt
3eetlepelsolie
1uigesnipperd
400gramkipfiletin reepjes gesneden
4tortilla wraps
50gramrucola
100gramdoperwtjes
4eetlepelsTzatziki
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Tandoori kruiden
Maal de kruiden voor de tandoorimix in een blender of keukenmachine met mes fijn.
Doe 2 eetlepels in een kom en bewaar de rest in een luchtdicht potje voor een andere keer.
Wraps
Meng de yoghurt met de 2 eetlepels tandoorikruiden en doe de kipfiletreepjes erbij. Meng alles goed door en laat 30 minuten marineren.
Verhit de olie in de pan en doe het uitje erbij. Bak het uitje in 3 minuten glazig.
Voeg dan de kip toe en bak die op hoog vuur in 5 minuten gaar.
Voeg de doperwtjes toe en 50 mL water en stoof alles in 10 minuten gaar op laag vuur.
Leg ondertussen de tortilla's in de koekenpan en verwarm ze licht, zodat je ze makkelijk kunt vullen.
Leg een tortilla voor je en beleg met het kip mengsel.
Leg daar wat rucola bij en schep de tzatziki er over.