Dit is een frisse champagne rabarber cocktail. Een lekkere luxe lente cocktail met een sprankelende dronk. Op basis van zelfgemaakte rabarbersiroop, waardoor je hier vaak van kunt genieten!
1vanillestokjegehalveerd en zaadjes eruit geschraapt
⅛theelepelzout
300gramsuiker
Champagne rabarber cocktail
250mLbruisend waterzoals Spa Rood
750mlchampagne
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Rabarbersiroop (start 1 dag te voren)
Was de rabarber goed. Haal het blad en een klein stukje van de onderkant af en snij de rabarber in schijfjes van ongeveer ½ cm dik.
1000 gram verse rabarber
Doe de rabarber in de pan met de witte wijn, appelsap, frambozenazijn, citroensap en de vanille zaadjes en breng aan de kook.
500 ml witte wijn, 500 ml appelsap, 3 eetlepels frambozenazijn, 1 citroen, 1 vanillestokje
Wanneer het aan de kook is voeg je de suiker en het zout toe. Roer goed door en laat 12 minuten sudderen.
⅛ theelepel zout, 300 gram suiker
Laat in 2 uur afkoelen naar kamertemperatuur en zet afgedekt een nacht weg in de koeling.
Haal de rabarbersiroop uit de koeling en pureer met de staafmixer, of in een keukenmachine of blender.
Zet een zeef op een grote kom en leg daar een kaasdoek in.
Giet de rabarberpuree op het doek en laat uitlekken. Druk met een lepel het sap door het doek.
Vang het siroop op en bewaar in een schone, gesteriliseerde, fles. De rabarbersiroop is klaar.
Champagne rabarber cocktail
Wanneer je de cocktail serveert schenk je 3 eetlepels rabarbersiroop en 2 eetlepels bruisend water in het glas en vul je het aan met de champagne.
250 mL bruisend water, 750 ml champagne
Santé.
NOTES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:2. - RabarberGebruik de stelen en niet de bladeren (die bevatten een te hoge concentratie oxaalzuur wat giftig is).Rabarber die in de supermarkt wordt verkocht heeft mooie rode stelen en die stelen geven bij het koken (wanneer je ze tenminste niet schilt) een hele mooie rode kleur aan de moes.3. - VanilleVoor een vleugje vanille (dat is echt een heerlijke combinatie met rabarber). Je kunt dit ook vervangen door 2 theelepels vanille-extract of 1 eetlepel vanille suiker.4. - ChampagneDeze Franse bubbels zijn ongelooflijk lekker in combinatie met rabarber siroop. Je kunt deze sprankelende wijn ook door Cava of Prosecco vervangen.5. - Sprankelend waterVoor extra bubbels! Je kunt dit ook achterwege laten, dan wordt de smaak iets intenser.6. - BewarenWanneer je de cocktail hebt gemaakt kun je hem niet meer bewaren. Maar je kunt de siroop wel vooraf maken en bewaren.
Koelkast - De siroop blijft tot twee weken goed in de koelkast.
Diepvries - Je kunt de siroop ook invriezen. Schenk in een diepvries bakje en zorg dat je minimaal een centimeter van de bovenzijde vrijlaat. De siroop zet bij het vriezen uit! Zo blijft de siroop tot twee maanden goed. Laat de siroop ontdooien in de koelkast.
7. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde zijn van 10 cocktails.