Kaas poffertjes met kruidenboter, een lekker hartig poffertje. De kaas smelt bij het bakken waardoor het poffertje een krokante kaas smaak krijgt. De kruidenboter smelt op de warme poffertje en geeft het een hele volle smaak.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Rijzen 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur25 minutenmin
Gang Lunch Recept, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4personen
calorieën 407kcal
Equipment
Poffertjes pan
Ingrediënten
25gramboterongezouten
125gramboekweitmeel
125grambloem
1eimaat L
400mlmelk
2theelepelsgistinstant
1theelepelsuiker
¼theelepelzout
50grambelegen kaasgeraspt
4eetlepelskruidenboter
3eetlepelsolie om de poffertjespan mee in te vetten
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Smelt de boter op laag vuur.
Doe de twee soorten meel in een kom en meng de boter erdoorheen.
Voeg vervolgens de melk, ei en gist toe. Mix alles goed door, zodat je geen klontjes meer hebt.
Strooi de suiker, het zout en de kaas op het beslag en roer zodat alles goed gemengd is.
Zet de kom onder een theedoek 1 uur op een warme plaats.
Zet de poffertjespan op het gasfornuis en warm op.
Meng het beslag goed door.
Bestrijk de pan met olie en giet het beslag voorzichtig in de uitsparingen.
Wanneer de bovenzijde is ingedroogd draai je de poffertjes met een vork om.
Bak deze zijde nog 1 minuut tot hij mooi bruin is.
Leg de poffertjes op een bord met een lik kruidenboter.