Afrikaanse eierballen zijn heerlijk! Deze snacks, ook wel egg rolls genoemd, hebben een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Het deeg heeft veel smaak en is gewikkeld rond de hardgekookte eieren. Gefrituurd tot het knapperig is, wordt het een fantastisch Afrikaanse snack. Heerlijk geserveerd met zoete Chili saus.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Meng het water met het gist en de suiker en laat 5 minuten staan. Wanneer je luchtbellen ziet, is de gist klaar om verder tot een deeg te worden verwerkt.
60 mL water, ½ theelepel gist, 1½ eetlepel suiker
Meng de bloem met het zout en de kruiden door elkaar en meng dat door het gistmengsel.
250 gram bloem, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel paprikapoeder, ⅛ theelepel peper, 1 theelepel zout
Mix de melk en boter erdoor en kneed tot een deegbal.
120 ml melk, 4 eetlepels boter
Leg het deeg een half uurtje weg onder plastic.
Rol het uit tot een deeg van ongeveer ½ cm dikte. Maak een cirkel van 12 cm (gebruik een bordje of kom) en snij het deeg uit. Herhaal dit zes keer.
Leg een ei in het midden van elke deegcirkel.
6 eieren
Vorm het deeg tot een bol om het ei heen en zorg dat de naden goed dicht zitten. Herhaal dit voor alle eieren.
Leg de eieren een half uur onder een doek te rusten.
Verwarm tijdens de laatste 10 minuten de frietpan voor op 180 °C.
zonnebloemolie
Bak de ballen (maximaal 2 tot 3 tegelijkertijd) gedurende 8 minuten in het hete vet.
Haal de Afrikaanse eierballen uit het vet en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Serveer! Lekker met chilisaus!
NOTES
1. Gist - Dit recept gebruikt ½ theelepel (2 gram) instant gist. Als je liever verse gist gebruikt, heb je 4 gram nodig. Als je droge gist gebruikt, heb je ook ½ theelepel (2 gram) nodig. Let op: Je moet eerst de gist oplossen in lauw water met zowel verse als droge gist voordat je het aan je deeg toevoegt. Dan begint het al zijn werk te doen.2. Eieren - Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Als je de instructies in deze blog volgt: hoe kook je perfecte hardgekookte eieren, dan zijn ze altijd goed!3. Frituur - bak niet alle Afrikaanse eierballen tegelijk. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de snacks is tijdens het bakken. Twee of drie is het maximum in een frietpan.4. Bewaren
Koelkast - Bewaar in een luchtdichte verpakking gedurende drie dagen. Verwarm in de oven bedekt met aluminiumfolie tot het weer heet is (op 180 °C)
Je kunt Afrikaanse eierballen niet invriezen omdat het eiwit dan taai wordt om te eten.
5. VoedingswaardeDe voedingswaarde is per Afrikaanse eierbal, exclusief saus.