Zelf Aardappelpannenkoek maken van romige aardappelpuree. Heerlijk op smaak gebracht met een uitje en peper en zout. En dan krokant en goudbruin gebakken in romige boter in de koekenpan. Een aardappelpannenkoek, een recept van de Amish uit Amerika. En geloof me, meer heeft deze lekkere, makkelijk te maken aardappel pannenkoek niet nodig.
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4personen
calorieën 343kcal
Ingrediënten
1200gramaardappelenvastkokend geschild en in ongeveer dezelfde grootte gesneden
1klein uitje
1theelepelzout
¼theelepelpeper
2eetlepelsboter
2eetlepelszonnebloem olie
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Check of ze gaar zijn door met een vork in de aardappel te prikken. De vork moet er makkelijk in gaan. Anders verleng je de kooktijd met 2 minuten en controleer je het opnieuw.
1200 gram aardappelen
Snipper het uitje zeer fijn.
1 klein uitje
Pureer de aardappels met de stamper en voeg het uitje toe. Breng op smaak met zout en peper.
1 theelepel zout, ¼ theelepel peper
Verwarm een koekenpan en schenk de olie in de pan en smelt de boter. Wanneer de boter is gesmolten, zet je het vuur laag.
2 eetlepels zonnebloem olie, 2 eetlepels boter
Schep de puree in de pan en die strijk je glad met de achterkant (bolle kant) van een lepel.
Laat 15 minuten zacht bakken.
Draai de aardappelpannenkoek om (zie tips).
Laat ook de andere kant bruin worden gedurende 5 minuten.
NOTES
1. Aardappels: Gebruik vastkokende aardappels voor het maken van dit recept. Deze bevatten meer zetmeel en dat houdt de pannenkoek beter bij elkaar. Nicola, Desire en Opperdoeser zijn goede keuzes.2. Ui: Geeft een zoete smaak aan de pannenkoek. Voor een wat pittigere smaak kun je een sjalotje toevoegen.3. Boter: Gebruik echte roomboter voor die heerlijke romige smaak, waar je de pannenkoek in bakt. De aardappelen nemen de boter vervolgens op en ze worden heerlijk romig van smaak.4. OmdraaienEr zijn twee manieren om de aardappelpannenkoek goed om te draaien:
Snij in vieren en gebruik een brede spatel en draai elk stuk pannenkoek om.
Leg een bord over de pan, draai alles om en schuif voorzichtig terug in de pan.
5. - Bewaren
Koelkast - Bewaar de aardappelpannenkoek afgedekt in de koeling. Zo blijft hij tot 2 dagen goed.
Diepvries - Je kunt de aardappelpannenkoek ook invriezen. Verpak in een diepvriesdoos. Zo blijft hij tot 1 maand goed. Let wel de structuur van de pannenkoek kan iets veranderen.
Opwarmen - Leg de stukken aardappelpannenkoek op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 10 minuten.