Lekkere krokante Papa Rellena. Ze zijn groot, sappig en gevuld met gekruid gehakt met heerlijke smaken. Dit traditionele recept uit de Peruaanse keuken kun je vinden in elk straattentje en nu maak je ze voortaan makkelijk zelf. Een heerlijk Fast food recept.
90gramrozijnenin 250 ml heet water 10 minuten geweld
1theelepelkomijngemalen
½theelepelpaprikazoet, gemalen
60mlwitte wijnof bouillon
3eierenmaat L, hardgekookt en gepeld
⅓theelepelzout
⅛theelepelpeper
Krokante korst
1eimaat L, losgeklopt
140grambloem
⅛theelepelcayennepeper
⅛theelepelzout
110grampaneermeel
frituurolie
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Aardappelpuree
Kook de aardappels 20 minuten in heet water en wanneer ze gaar zijn (je kunt er dan makkelijk met een vork inprikken), giet je ze af.
1 kg aardappels
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Pureer de aardappels met een aardappel stamper (of knijper).
Voeg het ei, zout en peper toe aan de gepureerde aardappels en kneed tot een deeg.
1 ei, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Gehakt vulling
Doe wat olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook in drie minuten glazig.
2 eetlepels olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook
Voeg de peper toe en bak, terwijl je roert, twee minuten mee.
1 rode peper
Schep het gehakt erbij en bak het rul.
250 gram rundergehakt
Voeg dan de rozijnen, komijn en paprika toe en schep alles goed door elkaar.
90 gram rozijnen, 1 theelepel komijn, ½ theelepel paprika
Schenk de wijn erbij en zet het vuur uit.
60 ml witte wijn
Breng op smaak met zout en peper
⅓ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
Snij de eieren in kleine stukjes en roer de hard gekookte eieren door het gehaktmengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
3 eieren
Maken Papa Rellena
Zet 3 kommen klaar. Vul de eerste met bloem, cayennepeper en zout. In de tweede klop je een ei los met 1 eetlepel water. Het paneermeel doe je in de derde kom.
Schep een royale hoeveelheid vulling en leg in het kuiltje. Rol de aardappel vervolgens dicht, zodat er een glad, aardappelvormig omhulsel rond de vulling ontstaat.
Herhaal dit voor de rest van het gehakt en aardappelpuree.
Rol de papa rellena eerst in de kom met bloem. Vervolgens door het geklopte ei en dan door het paneermeel.
Afbakken
Verwarm de frituurpan tot 190 °C.
frituurolie
Frituur de papa rellena 3 minuten in de frituurpan. Draai ze dan om en bak nog eens 3 minuten. Ze zijn dan goudbruin.
Serveer meteen.
NOTES
1. -1. Wil je Papa Rellena maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:2. - Aardappels kies kruimige aardappels zoals Bintje of Eigenheimer voor het beste resultaat. 3. - Witte wijn Gebruik een droge witte wijn, zoals Chardonnay of Sauvignon blanc. TIP En wist je dat van die laatste ook wijnen uit Peru te verkrijgen zijn.4. - Alternatieven Gehakt - In plaats van rundergehakt, kun je ook half- om half gehakt of kipgehakt gebruiken. Wil je dit recept zonder vlees maken, kies dan voor vegetarisch gehakt.5.- Bewaren
Koeling - Bewaar ze afgedekt in de koeling voor maximaal 2 dagen. Zijn ze nog ongefrituurd dan kun je dat vervolgens 3 minuten aan beide zijden bij 190 °C doen. Is je Papa Rellena al bereidt? Verwarm ze dan 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Diepvries - Bewaar de Papa Rellena in een diepvrieszakje (per stuk) en bewaar maximaal 3 maanden in de diepvries. Je kunt ze vanuit de diepvries frituren. Verleng de frituur tijd dan met 3 minuten.
6.- De voedingswaarde zijn weergegeven per persoon. Het recept is voldoende voor zes personen.