Makkelijke kaneelbroodjes van bladerdeeg met pecan en cranberries maak je bij een brunch of zondag ontbijt. Knapperig, licht zoet en heel makkelijk te maken. Bij de eerste hap heb je meteen die WAUW smaak. Een recept om je familie en vrienden mee te verrassen.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Gang Brood Bakken, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 19broodjes
calorieën 113kcal
Ingrediënten
270grambladerdeeg1 rol (40 x 24 cm)
30gramboterongezouten
3eetlepelssuiker
2theelepelsgemalen kaneel
40grampecan notenfijngehakt
40gramcranberry's
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Voorbereiding
Wel de cranberry's 10 minuten in heet water en dep ze droog.
40 gram cranberry's
Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Broodjes maken
Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat.
270 gram bladerdeeg
Smelt de boter in een pannetje.
30 gram boter
Smeer met een kwastje de bovenkant van het bladerdeeg in met de gesmolten boter.
Meng de kaneel met de suiker en strooi dat over het bladerdeeg.
2 theelepels gemalen kaneel, 3 eetlepels suiker
Verdeel ook de pecannoten en cranberry's over de suikerlaag.
40 gram pecan noten
Rol het bladerdeeg strak op vanaf de lange zijde tot het helemaal opgerold is.
Snij met een scherp mes de rol in plakjes van 1 cm dik.
Verdeel deze rolletjes over het bakpapier.
Bak de rolletjes 20 minuten in de oven.
NOTES
1. - Bladerdeeg Gebruik een rol bladerdeeg in plaats van losse plakjes. Dit maakt het recept veel makkelijker.2. - Boter Smelt de boter op een laag vuur en zet het vuur af net voordat het laatste stukje is gesmolten. Je wilt voorkomen dat je boter bruin wordt of zelfs aanbrandt. Boter bevat vaste deeltjes en die kunnen verbranden.3. - Baktip Hou 2 cm afstand tussen de rolletjes op de bakplaat. Ze zullen nog iets uitzetten en anders plakt alles tegen elkaar aan.4. - Ook lekker Besprenkel met glazuur, dat is typisch Amerikaans. Koop kant-en-klaar of maak glazuur van 250 gram poedersuiker en 1 tot 2 eetlepels water. Besprenkel de kaneelbroodjes hiermee.5. - Bewaren
Voorbereiden Een dag tevoren kun je de pecannoten hakken en de kaneel suiker bereiden. Beiden bewaar je bij kamertemperatuur. Ook de cranberry's kun je al in het water laten weken. Bewaar dit in de koelkast.
Invriezen Wil je de bladerdeegkaneelbroodjes met pecannoten en cranberry's alleen nog maar afbakken (of wil je niet alles in 1 keer opeten). Maak dan de kaneelbroodjes en snij ze in plakjes. Snij ook wat bakpapier in kleine vierkantjes en stop die tussen de bladerdeegplakjes. Leg alles in een diepvries doos en vries in. Zo blijven ze 2 maanden goed. Laat ze ontdooien bij kamertemperatuur en bak ze af.