Lekker hoor, zo'n Quiche Caprese op je bord als het zonnetje schijnt. Met deze hartige taart waan je jezelf op een Mediterraans strand, ook al ben je gewoon in je eigen tuin. Een hartige taart vol verse tomaten, mozzarella en basilicum. Zelfs een groentje in de keuken draait dit vegetarische recept in no-time in elkaar. Zeg maar dag tegen lang in de keuken staan en hallo tegen genieten!
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Gang Hoofdgerecht, Lunch Recept
Keuken Europese keukens, Franse keuken, Italiaans, Mediterraan
Porties 8stukken
calorieën 165kcal
Equipment
quiche vorm 26 cm
Ingrediënten
1portiequiche deegof zelfgemaakte quiche deeg
1 eetlepelolie
1sjalotjefijngesnipperd
2teentjes knoflookuitgeperst
400gramcherrytomaten
125grammozzarellagescheurd in kleine stukken
4eierenmaat L
125mlzure room
¼theelepelzout
⅛theelepelpeper
75gramgeraspte kaasbelegen
15grambasilicum versin reepjes gescheurd
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C en bekleed de bakvorm met het deeg.
1 portie quiche deeg
In een koekenpan bak je het sjalotje in de olie tot het glazig is.
1 eetlepel olie, 1 sjalotje
Voeg vervolgens de knoflook toe en roerbak nog 30 seconden mee.
2 teentjes knoflook
Verdeel het ui-knoflookmengsel gelijkmatig over de bodem en leg de tomaten ondersteboven op het deeg.
400 gram cherrytomaten
Voeg tussen de cherry tomaten plukjes mozzarella toe.
125 gram mozzarella
Meng de eieren met de zure room en breng op smaak met zout en peper.
Schenk het mengsel over en tussen de tomaten en bestrooi de quiche met basilicum en geraspte kaas als finishing touch.
75 gram geraspte kaas, 15 gram basilicum vers
Plaats de quiche gedurende 40 minuten in de oven en serveer meteen.
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop, snel en eenvoudig: 2. Vervangen en Variaties
Spinazie: Laat een beetje spinazie slinken in de koekenpan en verdeel deze, na het ui-mengsel, over de bodem van de quiche.
Cherry tomaten: In plaats van cherry tomaten kun je ook plakjes gewone tomaat of zongedroogde tomaten gebruiken.
Pijnboompitten: Bestrooi de quiche met geroosterde pijnboompitten voor extra crunch en een nootachtige smaak.
3. Oven:
Bij gebruik van onder- en bovenwarmte stel je de temperatuur in op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende.
Zorg ervoor dat je tijdens het bakken van de quiche goed oplet. Controleer na 25 minuten (en vervolgens elke 5 minuten) of de quiche niet te bruin wordt en dek hem anders af.
4. Bewaren:De quiche is goed voor te bereiden en kan goed bewaard worden. Voorbereiding:
Koelkast: Bewaar de quiche, afgedekt, maximaal 3 dagen in de koeling. De smaken kunnen hierdoor zelfs nog beter worden.
Diepvries: Verpak de quiche in twee lagen aluminiumfolie of in één laag en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je deze tot 2 maanden bewaren in de diepvries. Laat de quiche ontdooien in de koelkast.
Opwarmen: Dek de quiche af met aluminiumfolie en verwarm deze gedurende 15 - 20 minuten in de oven bij 180 °C.