Duitse Braadworst in Bier is het perfecte recept wanneer je op zoek bent naar een makkelijk comfort food recept met veel smaak. De sappige worst, de heerlijke smaken en ook nog budget-vriendelijk maken dit een recept dat je echt wilt proberen.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europese keukens
Porties 4personen
calorieën 297kcal
Ingrediënten
4braadworstenrundvlees
1eetlepelboter
2eetlepelszonnebloemolie
3rode uienin ringen gesneden
1teentje knoflookuitgeperst
1eetlepelbloem
1flesje wit bier
1eetlepelsuiker
zout en pepernaar smaak
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Well de braadworsten gedurende 5 minuten in heet water.
4 braadworsten
Haal uit het water en droog goed af.
Smelt de boter in een hapjes pan en voeg de olie toe.
1 eetlepel boter, 2 eetlepels zonnebloemolie
Bak de uien glazig in ongeveer 5 minuten.
3 rode uien
Voeg de knoflook toe en bak nogmaals 1 minuut.
1 teentje knoflook
Bak de braadworsten aan beide zijden aan tot ze mooi bruin van kleur zijn.
Schep de bloem erbij en bak nogmaals 2 minuten mee.
1 eetlepel bloem
Schenk het bier in de pan en voeg ook de suiker toe.
1 flesje wit bier, 1 eetlepel suiker
Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
zout en peper
Dien het gerecht op.
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten eenvoudig met één druk op de knop.2. Variaties en vervangingen
Champignons: Voeg wat champignons toe aan de uiensaus (bak ze samen met de uien).
Rundersaucijs: Kun je ook vervangen door varkensaucijs of verse worst.
Bier: Ook lekker is pils of IPA. Hou je niet van bier, vervang het dan door runderbouillon.
Meer pit: Voeg wat mosterd toe aan de saus voor meer pit.
3. BewarenLaat de braadworsten snel afkoelen.
Koelkast: Bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje. Zo blijft het 2 tot 3 dagen goed.
Diepvries: Bewaar in een diepvriesbakje in de saus. Laat ontdooien in de koelkast. Zo blijft het tot 2 maanden goed.
Opwarmen: Voeg drie eetlepels water toe aan de koekenpan. Warm op in een koekenpan op gemiddeld vuur tot het heet is.