Kip mozzarella spiesjes heerlijk gegrild op de bbq. De zacht romige mozzarella blendt met de kip en de zoet gerookte cherry tomaten. Een vleugje basilicum maakt het compleet.
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4personen
calorieën 245kcal
Ingrediënten
500gramkipfilet
125grammozzarella
30grambasilicum vers, fijngesneden
50gramcherry tomaatjes
2eetlepelsolijfolie
⅛theelepelpepernaar smaak
¼theelepelzout
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snij de kipfilet in lange repen.
Leg de repen tussen twee stukken plasticfolie.
Met een vleeshamer sla je de repen zo plat mogelijk. Heb je die niet op je vakantie adres (en dat had ik ook niet), dan kan je gewoon een lege wijnfles, deegroller of blikje gebruiken.
Snij de mozzarella in kleine reepjes van 1 x 1.5 cm lang.
Omwikkel de mozzarella met een of twee blaadjes basilicum.
Rol dit in het platgeslagen stukje kipfilet.
Prik aan de saté-prikker.
Vervolgens prik je een kerstomaatje aan het stokje.
Herhaal dit nogmaals en eindig met een kippakketje.
Bestrooi licht met zout en peper en strijk in (of besprenkel met olijfolie).
Leg op de skottelbraai of bbq totdat ze gaar zijn en eet onmiddellijk.
NOTES
De echte Mozzarella (met de meeste smaak) mag alleen maar zo heten wanneer het gemaakt is van de melk van buffels uit de regio Napels. Deze Mozzarella eet je het best bij kamertemperatuur.
Door de Mozzarella in basilicumblaadjes te verpakken en dan te rollen in de kipfilet zorgt ervoor dat de spies geen kaas gaat "lekken" bij het barbecuen.
Om te voorkomen dat je saté prikkers verbranden leg je ze eerst een uur in een bak water voordat je de kip aan de prikker rijgt.