Deze Chinese honing sesamkip heeft echt alles wat je je, maar op je bordje wenst. Heerlijk krokant gebakken in de oven, met een kleverige zoete honing ketjap saus. De saus omhult elk stukje kip waardoor alle smaken blenden. Zo lekker. Het is gewoon vechten wie het laatste stukje mag.
In een tweede kommetje meng je de maizena met de rest van de bouillon (50 ml).
2½ eetlepel maizena, 50 ml bouillon
Verhit de olie in een pan en roerbak de fijngesneden knoflook 30 seconden.
2 teentjes knoflook, 2 eetlepels zonnebloemolie
Voeg de saus toe en breng aan de kook.
Schenk de maizena saus in de pan en terwijl je blijft roeren breng je de saus aan de kook.
Laat de saus indikken en zet het vuur uit.
Schenk de saus net voor het serveren over de kip.
Garneer met sesamzaad en lente-uitjes.
½ eetlepel sesam zaadjes, 1 lente uitje
Lekker met rijst en een salade.
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan makkelijk alle ingrediënten met één druk op de knop.2. - Vervangingen
Tahini - Je kunt de tahini ook vervangen door pindakaas of cashewnoten pasta.
Bouillon - Gebruik een kippenbouillon of groentebouillon. Of neem gewoon water.
Mirin - Dit kun je ook vervangen door sherry.
Rijstazijn - Heb je geen rijstazijn dan kun je ook normale witte azijn of appelcider azijn gebruiken.
Bloem - De bloem kun je ook vervangen door maizena.
3. - Serveren met De krokante sesam kip met zoetzure saus is heerlijk met witte rijst. Maar je kunt er ook quinoa, zilvervliesrijst of bami bij serveren. Lekker met gestoomde broccoli, een verse salade of Chinese roerbakgroenten. En een heerlijke Oosterse salade.Wil je ze als hapje serveren? Dat kan ook! Leg de kip op een schaaltje en besprenkel met wat saus. Giet de rest van de saus in een kommetje. Serveer met een prikker!4. - Bewaren
Koelkast - Bewaar restjes tot 3 dagen afgedekt in de koelkast.
Diepvries - Doe de restjes in een diepvriesdoos of zak als het goed is afgekoeld. Zo kun je het tot 3 maanden bewaren. Laat het ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Je kunt dit het beste in een koekenpan op gemiddeld vuur. Voeg wat extra sojasaus of water toe, omdat de saus iets zal zijn ingedikt (ongeveer 3 eetlepels). Blijf roeren tot het goed warm is (anders bakt het aan).
5. - VoedingswaardeBij dit recept is uitgegaan van 4 volwassenen. De voedingswaarden zijn per portie weergegeven (zonder bijgerechten zoals rijst etc.)