Een Ham-Kaas Croissant gemaakt van bladerdeeg met een vulling van ham en kaas. Knapperig van buiten, zacht van binnen en goed gevuld. Een makkelijk te maken recept met maar 4 ingrediënten. Lekker voor een brunch, lunch of Zondags ontbijt. Begin je dag met een glimlach met deze makkelijke en smakelijke ham-kaas croissants. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Gang Lunch Recept, Ontbijt
Keuken Europese keukens
Porties 8croissants
calorieën 78kcal
Ingrediënten
80gramHamvleeswaren, Beenham of York ham
80grambelegen kaas belegen
8plakjesbladerdeeg
1eimaat S, losgeklopt
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 250 °C of 230 °C
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de ham en kaas in kleine reepjes, meng door elkaar en maak 8 porties.
80 gram Ham, 80 gram belegen kaas
Leg een plakje bladerdeeg met de punt naar beneden voor je neer. Leg onderin de punt van elk plakje bladerdeeg een portie ham en kaas.
8 plakjes bladerdeeg
Begin vanuit een punt te rollen tot je een rolletje hebt dat je vervolgens buigt tot een maanvorm.
Leg de croissants op de bakplaat.
Smeer de bovenkant van elke croissant in met het losgeklopte ei.
1 ei
Zet het bakblik in de oven.
Bak de croissants in 20 minuten bruin en gaar.
NOTES
1. Bladerdeeg:
Dit recept maakt gebruik van plakjes roomboter bladerdeeg, die een luchtige, knapperige korst geeft. De vellen die worden gebruikt zijn 10 x 10 cm. Je kunt vers of bevroren bladerdeeg gebruiken, maar vergeet niet te ontdooien voor gebruik. Als het deeg groter is, gebruik dan een pizzasnijder of een scherp mes om de grootte aan te passen (of je maakt grotere croissants).
Kun je ook vervangen door croissantdeeg.
2. Ham: Gebruik een gekookte ham zoals Yorkham of beenham.3. Tips:
Ei: Is je ei op? Gebruik dan gesmolten boter, bakspray of gewone melk. Dat werkt bijna net zo goed.
Voeg niet te veel vulling toe, anders kun je het deeg moeilijk dicht rollen en dan kan die er tijdens het bakken eruit lopen.
Wil je ze vooraf maken? Vries de ongebakken croissants in op een bakplaat. Haal ze, als ze bevroren zijn, van de bakplaat en bewaar in een diepvrieszak of doos. Zo kun je ze tot een maand bewaren. De croissants hoef je niet te ontdooien voor het bakken. Verleng de baktijd met drie minuten.
4. Variaties:
Mediterrane twist: Voeg gehakte olijven en fijngesneden zongedroogde tomaten toe aan de vulling. Vervang de kaas door feta.
Ook lekker: Smeer het deeg in met pesto voor een extra smaakexplosie.
Spicy: Mix wat pepers door de vulling en vervang de kaas door Cheddar.
5. Oven: Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 250 °C. Bij een heteluchtoven is 230 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.6. BewarenCroissants zijn het lekkerste versgebakken.
Koelkast: Bewaar de ham kaas croissants in een afgesloten doos maximaal 1 dag in de koelkast.
Diepvries: Vries de croissants in op een bakplaat in de diepvries. Wanneer ze bevroren zijn doe je ze in een zak of doos. Bewaar ze maximaal twee weken. Laat de croissant in de koelkast in een afgesloten doos ontdooien. Bak ze nog een paar minuten op in een voorverwarmde oven bij 180 °C zodat ze weer warm en knapperig zijn.