Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Blauwe bessen cake met roomkaas frosting
Andréa
Een heerlijke blauwe bessen cake met een vanille roomkaas frosting. Zoet, smeuïg en lekker fruitig. Een lekkere lente cake.
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
Afkoeltijd
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
45
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Keuken
Overige keukens
Porties
12
plakjes
calorieën
629
kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Cake
▢
300
gram
boter
kamertemperatuur
▢
300
gram
suiker
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
3
eieren
maat M
▢
375
gram
bloem
▢
½
theelepel
zuiveringszout
▢
250
gram
blauwe bessen
▢
1 ½
theelepel
bakpoeder
Frosting
▢
250
gram
roomkaas
kamertemperatuur
▢
125
gram
roomboter
ongezouten, kamertemperatuur
▢
200
gram
poedersuiker
▢
1
theelepel
vanille-extract
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Cake
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Beboter een bakblik en bestuif met bloem. Klop het teveel aan bloem uit het bakblik.
Klop met de mixer de boter en suiker in twee minuten luchtig.
Schenk, terwijl je blijft mixen het vanille-extract toe.
Doe ook de eieren 1 voor 1 erbij (de volgende pas toevoegen als de eerste is opgenomen).
Doe ⅓ van het bloem en het zuiverinszout in de kom en meng, op de laagste stand, door het beslag.
Zeef de bloem door het beslag, terwijl je blijft mixen op lage stand.
Meng de blauwe bessen met een spatel door het beslag en giet in het cakeblik van 26 cm.
Zet het blik in de oven en vak de cake in 60 minuten gaar.
Laat 5 minuten staan en los de cake op een rooster.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Frosting
Klop de boter en de roomkaas luchtig, ongeveer 2 minuten.
Voeg de helft van het poedersuiker toe en blijf mixen.
Schep dan lepel voor lepel de rest van de poedersuiker toe en blijf mixen.
Als laatste roer je het vanille-extract erdoor.
Mix nog 4 minuten op lage stand, zodat je frosting goed luchtig wordt.
Breng met een spatel aan op de bovenkant van je cake.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen