Tarte soleil recept: Knapperig bladerdeeg, gewikkeld in een Boursin korst en bestrooit met Italiaanse kruiden. Slechts 4 ingrediënten, dat is makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Keuken Overige keukens
Porties 6personen
calorieën 86kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
8plakjesbladerdeegontdooid
100gramBoursin
1eidooier
2theelepelsItaliaanse kruiden
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor naar 220 graden Celsius
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Leg 4 plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan en druk de zijden die elkaar raken stevig aan.
Haal met een ronde vorm een cirkel van ongeveer 20 cm uit het bladerdeeg. Ik gebruikte een bord hiervoor.
Leg de cirkel op de bakplaat met bakpapier.
Bestrijk het bladerdeeg met de Boursin. Laat aan de buitenzijde ongeveer 1 cm vrij, zodat je de randen goed kunt aandrukken.
Bestrijk de vrijgelaten rand met wat water.
Maak van de andere 4 plakjes bladerdeeg een tweede cirkel, zoals boven is beschreven en leg die op de Boursin.
Zet in het midden van de cirkel een klein glas of kommetje.
Snijdt het bladerdeeg in vieren met een scherp mes.
Halveer elk kwart, je hebt nu 8 driehoekjes deeg.
Halveer nu deze driehoekjes met het scherpe mes.
En doe dit nogmaals, je hebt nu 32 strengen. In het filmpje wordt het duidelijk getoond hoe het deeg gesneden wordt.
Draai elke streng voorzichtig om zijn as, ongeveer 3 keer.
Pak de eidooier en klop hem los met een eetlepel water en bestrijk elke streng.
Strooi wat Italiaanse kruiden over het bladerdeeg en schuif de bakplaat in de oven.