Koud guur weer tijdens de winter is geen probleem meer. Je kijkt er zelfs naar uit, dan kun je dit recept warme witte chocolade melk maken. Laat de witte kerst maar komen!
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Gang Drankjes
Keuken Overige keukens
Porties 1kopje
calorieën 488kcal
Ingrediënten
200mLmelk
1theelepelvanille-extract
35gramwitte chocolade
50mlslagroomopkloppen met 2 theelepels poedersuiker
1theelepelcacaogarnering
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Breek of snij de chocolade in stukjes.
Klop de slagroom met suiker stijf.
Verwarm de melk met het vanille-extract, tot je stoom boven het pannetje ziet.
Doe de chocolade in een kopje en voeg de hete melk toe.
Roer goed.
Garneer met een toef slagroom en strooi er wat cacao over.
NOTES
Je kunt de witte chocolade vervangen door pure of melk chocola. Gebruik dezelfde hoeveelheid en volg het recept.
Het kwaliteitsverschil in chocolade is goed merkbaar aan de smaak. Van goedkope chocolade heb je vaak meer nodig en het is ook wat vetter.
Maak je dit recept voor volwassenen en wil je het oppompen? Voeg dan een scheutje Kahlua of rum toe.