Bij de feestdagen hoort een heerlijk diner met een lekker dessert. Dit recept voor karnemelk panna cotta met bessenschuim is het perfecte dessert. Luchtig en fruitig.
Bereidingstijd 15 minutenmin
Opstijven 3 uuruur
Totale tijd 3 uuruur15 minutenmin
Gang Nagerecht
Keuken Overige keukens
Porties 5personen
calorieën 333kcal
Ingrediënten
Karnemelk panna cotta
6gramgelatine
150mlslagroom
200mlmelk volle
180mlkarnemelk
2theelepelsvanille-extract
110gramsuiker
Bessenschuim
2eieren maat L
50mlwater
150mlbessensap zonder suiker!
70gramsuiker
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Karnemelk panna cotta
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een ruime bak met koud water.
Verhit de slagroom en los de suiker en het vanille-extract hierin op.
Breng aan de kook en draai het vuur uit. Los de gelatine hierin op.
Met een garde meng je de melk en karnemelk erdoor.
Schenk het mengsel in de vormpjes en zet in de koelkast gedurende tenminste 3 uur.
Net voor het opdienen los je de panna cotta en maak je de bessenschuim.
Bessenschuim
Breek de eieren in de kom van de au bain-marie opstelling (zie tips).
Voeg de suiker toe. Klop de eieren met het suiker schuimig met de mixer.
Voeg het bessensap en water toe en blijf kloppen.
Verwarm de pan met water en blijf kloppen met de garde, tot je merkt dat de saus warm en stevig wordt (hij mag niet koken!).
Haal de schaal van het vuur.
Serveren
Wanneer je de panna cotta in een puddingvorm hebt gemaakt, los je hem op een bord. Anders gebruik je de glazen waar het in zit.
Schep 3 eetlepels bessenschuim bij elke panna cotta. Doe de rest van het schuim in een schaaltje en serveer die samen met de panna cotta.
Serveer meteen.
NOTES
Gebruik timbaaltjes of speciale puddingvormpjes als je die in huis hebt. Dat is het meest eenvoudig. Maar heb je die niet, dan gebruik je gewoon een koffiekopje. Haal de panna cotta uit het kopje door de buitenzijde van het kopje te verwarmen met wat heet water.
Wanneer je de vormpjes vooraf met koud water omspoelt, laten de toetjes beter los.
Bij het verwarmen van de eieren, suiker en bessensap voor het bessenschuim, gebruik je een kom die je boven een pan met kokend water hangt (daarbij raak je het water niet aan). Dit noem je au bain-marie. Daardoor verwarm je het schuim heel geleidelijk en brandt er niets aan.
Het recept is niet vegetarisch omdat je gelatine gebruikt. Wanneer je een vegetarische versie wilt gebruiken vervang je de gelatine door agar-agar.