Muffins, lekker voor het ontbijt of als afwisseling bij de lunch. Maar ook een high tea fleur je er echt mee op. Dit recept voor muffins met parelsuiker is echt een topper.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Gang Lunch Recept, Ontbijt, Zoete Baksels
Keuken Amerikaans
Porties 6muffins
calorieën 268kcal
Ingrediënten
2eierenmaat L
100gramboter
100gramsuiker
100gramzelfrijzend bakmeel
3eetlepelsparelsuiker
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, laat niet verkleuren.
Zet het vuur uit.
Klop in een kommetje de eieren los met een vork.
Doe de suiker en het zelfrijzend bakmeel in een tweede kom en meng goed met een vork.
Giet bij de tweede kom de eieren en meng met de vork goed door.
Schenk er vervolgens de boter bij en meng nogmaals goed tot alle ingrediënten nat zijn. Strooi de parelsuiker op het beslag en meng er vlug doorheen.
Verdeel het beslag over de muffinvorm.
Laat 25 minuten bakken bij 170 graden Celsius, tot de muffins goudbruin zijn.
NOTES
Parelsuiker (of grein suiker) kun je verkrijgen bij bak speciaal zaken en de Boerenbond / Welkoop
Heb je geen parelsuiker dan kun je dat vervangen door kandijsuiker.