Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
wortel cake parfait met witte chocolade mousse
Andréa
Luchtige witte chocolade mousse gecombineerd met wortel cake en een lichtzure abrikozen sinaasappel puree. Een toetje waar je je vingers bij aflikt.
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
2
uur
uur
Gang
Nagerecht
Keuken
Overige keukens
Porties
4
personen
calorieën
881
kcal
Ingrediënten
Wortelcake
▢
125
gram
wortel
geraspte
▢
1
ei
maat L
▢
50
gram
suiker
▢
50
gram
bruine suiker
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
120
ml
zonnebloemolie
▢
100
gram
bloem
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
½
theelepel
zout
▢
1
theelepel
koekkruiden
of speculaaskruiden
Witte chocolade mousse:
▢
1
eiwit
maat L
▢
2
eetlepels
suiker
▢
250
ml
slagroom
▢
100
gram
witte chocola
▢
1
eetlepel
sinaasappel likeur
optioneel
Abrikozen sinaasappel puree
▢
8
gedroogde abrikozen
▢
1
sinaasappel
sap en geraspte schil
▢
1
eetlepel
sinaasappel likeur
▢
50
ml
water
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Wortelcake
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Smeer een rond bakblik met olie en bekleed de onderkant met bakpapier.
Meng in de eerste kom de geraspte wortel, het ei, beide suikers, olie en gemberpoeder met een vork goed door.
In een tweede kom meng je de bloem, bakpoeder, zout en koekkruiden met een vork.
Schep de inhoud van de tweede kom bij de eerste en meng zodat je een beslag krijgt.
Giet dat in het bakblik en smeer de bovenkant glad.
Bak 25 minuten in de oven.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Witte chocolade mousse
Smelt de chocolade au-bain-marie (in een kom boven een pan kokend water).
Klop het eiwit schuimig, voeg dan de suiker toe en meng door tot het stijf is.
Klop de slagroom lobbig.
Meng de sinaasappel likeur door de witte chocolade.
Meng ⅓ deel van het eiwit door de witte chocolade en meng dat vervolgens door de slagroom.
Schep het restant eiwit bij het chocolade mengsel en met een spatel roer je dat er voorzichtig door (zodat het zo luchtig mogelijk blijft).
Zet de kom minimaal 1 uur in de koeling om op te stijven.
Abrikozen sinaasappel puree
In een pannetje meng je de abrikozen met het sap en rasp van de sinaasappel, likeur en het water.
Breng aan de kook en laat 8 minuten sudderen.
Laat afkoelen en pureer met de staafmixer of in de blender.
Maken parfait
Verdeel de puree over de glazen.
Met een ijscoupe schep je in elk glas een bolletje chocolade mousse.
Steek met een ronde koekjes vorm (ter grootte van je glas) een rondje uit de wortelcake en leg dat op de mousse.
Dek dat af met een eetlepel mousse.
Kruimel ter garnering wat wortelcake erop.
Laat minimaal 2 uur opstijven in de koeling.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen