Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lactose vrije wortelcake
Andréa
Een smeuïge wortelcake gezoet met gedroogde dadels , gember en kruiden thee. Met volkorenmeel en kokos een (h)eerlijke cake.
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
15
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Keuken
Amerikaans
Porties
8
personen
calorieën
151
kcal
Ingrediënten
▢
100
gram
dadels
zonder pit
▢
150
ml
thee sterrenmunt
heet
▢
1
theelepel
zuiveringszout
▢
2
eieren
maat L
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
speculaaskruiden
▢
75
gram
volkorenmeel
▢
100
gram
bloem
▢
3
gemberbolletjes
fijngehakt
▢
1
eetlepel
sesamzaad
▢
3
eetlepels
kokos
geraspt en gedroogd
▢
150
gram
wortel
geraspt
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Boter een cakeblik in met zonnebloemolie en bestuif met bloem. Klop het teveel aan bloem uit de vorm.
Hak de dadels zeer fijn en meng met het zuiveringszout.
Giet de hete thee erbij en laat 15 minuten staan.
Breek de eieren boven een kom en schenk de zonnebloemolie erbij.
Meng het geheel goed door tot je een mengsel krijgt.
Giet de dadels met thee erbij en meng alles.
Schep dan ook de kaneel, speculaaskruiden, volkorenmeel en bloem met een spatel tot je een beslag krijgt.
Voeg tenslotte de gember, het sesamzaad, kokos en wortelrasp door het beslag. Meng alles door elkaar met een spatel en giet dat in de bakvorm.
Bak de cake gedurende 60 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen