Dit is mijn versie van de ultieme Aardbeien Cakerol. Een luchtig biscuit met een romige botercrème en aardbeienjam. Opgerold tot een heerlijk rolletje, waar je bij elke hap alle smaken proeft. Het is supereenvoudig om te maken en ziet er luxe uit. Een cake die je altijd kunt serveren!
Spatel eerst ⅓ e deel van het eiwit door het beslag, zodat het langzaam went. Vervolgens spatel je voorzichtig de rest van het eiwit door het beslag (zodat het luchtig blijft.)
Verdeel het beslag over de bakpapierrechthoek en strijk glad. Bak deze 7 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg op je werkblad eerst een handdoek en daarop een bakpapier neer en verdeel het kokos erover.
2 eetlepels kokos
Leg de warme cake erop en rol strak op. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Rol terug tot een rechthoek en snij (optioneel) de kanten ervan af en leg even weg.
Boter crème
Laat de gelatine weken in ruim koud water.
1 blaadje gelatine
Verwarm het water met de melk en roer de suiker erdoor tot het opgelost is.
60 ml water, 1 eetlepel melk, 110 gram suiker
Wanneer het heet is zet je het vuur uit en los je de gelatine in het melkmengsel op. Laat 15 minuten afkoelen.
Klop de boter met het vanille-extract 5 minuten tot het heel luchtig is.
125 gram boter, 1 theelepel vanille-extract
Voeg vervolgens langzaam het melkmengsel toe, terwijl je blijft mixen, tot alles goed gemengd is.
Om de jam beter te kunnen smeren, verwarm je hem lichtjes in een pannetje. Smeer de jam over de cake laag.
5 eetlepels aardbeienjam
Verdeel vervolgens de botercrème over de jam.
Leg de cake op een bakpapier en rol strak op.
Laat 1 uur in de koeling afkoelen en snij in rolletjes van 1½ tot 2 cm dik.
NOTES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:2. - Amandelmeel en bloemFijngemalen amandelen en bloem zorgen voor een lichtzoet en luchtige cakerol met een licht nootachtige smaak. In dit recept wordt tarwebloem gebruikt. Vervang het amandelmeel door een gelijke hoeveelheid bloem voor een noten-vrij recept.3. - AardbeienjamVoor de aardbeien vulling. Gebruik aardbeien zonder stukjes. Wil je de gelei zo glad mogelijk maken dan verwarm je de aardbeienjam en zeef je de stukjes eruit voor je het gaat gebruiken.4. - Vanille-extract Voor een vleugje vanille smaak in de botercrème. Dit kun je eventueel ook vervangen door 1 theelepel vanille suiker.5. - RollenDoor de cake nog warm op te rollen krijgt hij al een bolling en rolt het uiteindelijk veel makkelijker.6. - Bewaren
Koeling - De aardbeien cakerol bewaar je tot 3 dagen in een afgesloten container in de koeling.
Niet - De cake rolletjes kunnen door de vulling niet ingevroren worden.
7. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde is per aardbeien cakerol.