Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
meringue
Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.
Neem een schone kom en klophaken (was ze nog even goed af voor je ze gebruikt, zodat ze goed vet vrij zijn, anders zullen de eiwitten niet opstijven) en klop de eiwitten tot ze licht gaan schuimen.
Voeg dan lepel voor lepel de suiker toe tot er glanzende pieken ontstaan.
Voeg dan de azijn en maizena toe, mix nog heel even.
Bekleedt een bakplaat met papier en verdeel de meringue over 4 à 5 plaatsen, je krijgt een soort hoopje.
Zet in de oven en bak ze in 90 minuten gaar.
Zet de oven uit en laat de meringues daarna nog 30 minuten met gesloten deur in de oven afkoelen.
Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Bewaar de meringues in een afgesloten bak tot gebruik.
frambozensaus
Doe 125 gram frambozen met de suiker in een pannetje en verwarm 3 minuten. De suiker is dan opgelost en er komt al sap vrij.
Wrijf de frambozen vervolgens met de achterkant van je lepel door een zeef. Zo blijven de pitjes achter en heb je een gladde saus.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Garnering
Klop de slagroom met de suiker tot hij stijf is.
Was de frambozen en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijdt de pitahaya in schijven en vervolgens in kwarten.
Leg een meringue op een bordje en schep wat slagroom erop.
Verdeel ¼van de frambozen, wat kwartjes pitahaya en granaatappelpitjes over de slagroom.