Deze loempia met kaas en bloemkool zijn vegetarisch. De fenegriek kaas is heerlijk gesmolten over de bloemkool. Door de knapperige gegrilde loempiavellen wordt het een heerlijke hapje of voorgerecht.
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Keuken Overige keukens
Porties 20hapjes
calorieën 24kcal
Ingrediënten
Loempia met kaas en bloemkool
½bloemkool
100gramkaasKomijn of fenegriek kaas zijn erg lekker
½theelepelkomijngemalen
2eetlepelsyoghurt
1pak loempia vellen
⅛theelepelzout
⅛theelepelpeper
Serveer erbij
100gramMosterd dille saus zie tips
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Loempia met kaas en bloemkool
Was de bloemkool en snij in kleine roosjes.
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar.
Rasp de kaas.
Meng in een kom de geraspte kaas, bloemkool, yoghurt en komijnpoeder.
Breng op smaak met zout en peper.
Rol de loempia's
Zorg dat de loempiavellen onder een vochtige doek liggen tegen uitdrogen van de vellen.
Smeer met een kwastje water op de zijkanten van het loempiavel (zie filmpje voor een verduidelijking).
Spreid ongeveer 2 eetlepels bloemkool-kaas mengsel over de loempia. Zorg daarbij dat het aan de onderste helft van het blad lig en dat de randen aan beide zijden 2 cm vrij zijn.
Klap de zijden naar binnen (ca. 2 cm) en rol de loempia op. Voordat de laatste wenteling wordt gemaakt, bevochtig je de loempia aan de binnenzijde met een beetje extra water, zodat hij goed plakt.
Rol zo alle loempia’s op.
Zorg dat de grillpan gloeiend heet is en bak de loempia’s aan beide zijden totdat een mooi grillmotief te zien is.
Serveer erbij
Serveer met de mosterd dille saus.
NOTES
Het vouwen van loempia's nogal eens wordt gezien als een uitdaging, laat ik het in het filmpje hieronder stap voor stap zien.
je zorgt dat de bloemkool beetgaar is, wordt hij niet te gaar want hij gaart nog iets na in de grillpan.
Je een grillpan gebruikt in plaats van een koekenpan heb je geen olie nodig en krijg je een krokante buitenkant.
je een lekker sausje wilt eet je dit met met een mosterd-honing-dille saus (meng mosterd-honing en dille in een verhouding 1:1:1)