Deze slanke appel beignets smaken heerlijk krokant, met een zachte appel die met kaneelsuiker is bestrooid. Ze zijn gemaakt in de oven en daarmee wordt het een slankere variant!
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 8 minutenmin
Totale tijd 18 minutenmin
Porties 4beignets
calorieën 233kcal
Ingrediënten
1appel klein, bijv. Elstar
4velletjes bladerdeeg
3eetlepelssuiker
1theelepelkaneel
2theelepelsboter gesmolten
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de airfryer (of oven) voor op 180 °C.
Haal de pit uit de appel.
1 appel
Schil de appel en snij hem, horizontaal (dus met het gat in het midden) in 4 plakken.
Steek met een ronde uitsteek vorm van 7 cm uit elk plakje bladerdeeg 2 cirkels.
4 velletjes bladerdeeg
Leg op de eerste cirkel een schijfje appel, strooi er een beetje kaneelsuiker op, en dek af met de tweede ronde bladerdeeg cirkel.
3 eetlepels suiker, 1 theelepel kaneel
Druk de randen aan de zijkant goed dicht.
Herhaal dat voor alle appelbeignets.
Bak gedurende 8 minuten in de air fryer (of tot ze goudbruin zijn in de oven), draai ze halverwege om.
Smeer dun wat gesmolten boter op de appelbeignets en bestrooi heel licht met suiker.
2 theelepels boter
Serveer meteen
NOTES
2. VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarden zijn per beignet. Maar let op, je gebruikt niet het hele velletje bladerdeeg. De echte waarden zullen dus lager zijn.