Deze aardbeien cheesecake in een glaasje is romig en een beetje zoet. En ze zien er mooi uit. Het heeft slechts 6 ingrediënten en de toetjes zijn binnen 15 minuten klaar. Ideaal dus als toetje voor een diner.
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 372kcal
Ingrediënten
Toetjes met rood fruit
5koffie koeken
30gramboter
200gramroomkaas
200gramyoghurt
50gramsuiker
8eetlepelsaardbeien jam of aardbei
Garnering
aardbeien en ander rood fruit zoals bessen en frambozen
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Voorbereiding
Weeg alle ingredienten af en zet ze klaar.
Maal de koeken fijn in de blender.
Maak de bodem
Smelt de boter en meng die door de koekkruimels
Verdeel ze over de vier glaasjes en druk ze aan met de achterkant van een lepel.
Zet de glaasjes 10 minuten in de koeling, zodat de bodem uithard.
De cream cheese
Meng met de mixer de roomkaas met de yoghurt en suiker tot hij romig is.
Schep het roomkaasmengsel op de koekbodem.
Strijk ook deze laag glad met een lepel.
Topping
Doe de jam in een kom en roer goed los.
Verdeel de jam over de glaasjes met roomkaas.
Zet in de koeling tot je het gaat serveren.
Toetjes met rood fruit garnering
Tip: garneer met wat vers fruit en bestrooi dat met poedersuiker!
NOTES
, om het boodschappen doen nog makkelijker te maken
Je zorgt dat de roomkaas op kamertemperatuur is. Wanneer je mixt heb je dan minder klontjes.
Wil je nog een extra smaaksensatie dan kun je ook walnoten roosteren in de pan, die fijnhakken en erover strooien.
Maak vooraf: deze toetjes kun je de dag van te voren maken. Voeg echter de garnering nog niet toe. Dek de toetjes af en bewaar in de koeling.
Roomkaas: Haal de roomkaas minimaal 15 minuten voor gebruik uit de koeling, dan krijg je minder klontjes.
Fruit: deze cheesecakes zijn gemaakt met aardbeien, maar je kunt naar hartelust variëren. Denk eens aan kersen, peren of plakjes banaan.
Yoghurt: Kies voor een romige yoghurt, zoals Griekse yoghurt, room yoghurt of volle yoghurt.
Meer of minder maken: Met de handige knop in het recept kun je makkelijk het aantal personen en het recept aanpassen.
Extra tip: rooster wat noten, zoals walnoten, en bestrooi de jam hiermee.