Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige broodkrans
Andréa
Dit recept voor een hartige broodkrans met video is heerlijk. Eet hem op zondag bij de brunch, maar natuurlijk ook lekker met Sinterklaas of Kerstmis.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
35
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Porties
6
personen
calorieën
276
kcal
Equipment
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
koekenpan 26 cm
Kwastje
bakplaat
bakpapier
Ingrediënten
▢
100
gram
paneermeel
▢
75
ml
melk
▢
1
uitje
fijngehakt
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
ei
maat L
▢
1
eetlepel
Italiaanse kruiden
▢
400
gram
rundergehakt
▢
4
vellen
bladerdeeg
ontdooid
▢
1
ei
maat L, losgeklopt
▢
2
eetlepels
venkelzaad
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schenk de melk bij het paneermeel en laat 5 minuten staan.
Fruit het uitje, met de knoflook en Italiaanse kruiden aan.
Meng het uimengsel, het paneermeel, het gehakt en het ei
Leg de 4 plakjes bladerdeeg verticaal voor je, waarbij de zijdes elkaar overlappen en druk de naden dicht.
Vorm een lange rol van ongeveer 40 cm van het gehakt.
Leg het gehakt erop, rol op en vorm een cirkel. Vouw die dicht en druk de naad goed aan.
Bestrijk met ei en bestrooi met venkelzaad.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de krans op het bakpapier.
Bak 35 minuten in de oven.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen