Dit recept voor een appel kruimeltaart in een potje is een heerlijk toetje voor de herfst en winter. Maar natuurlijk ook voor het Thanksgiving diner. En omdat iedereen een eigen potje heeft, is het makkelijk uit te delen.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 460kcal
Equipment
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
glazen weckpotjes
Ingrediënten
Kruimel topping
40gramvolkoren meel
30gramhavermout
60grambruine suiker
½theelepelbakpoeder
¼theelepelspeculaaskruiden
⅛theelepelzout
75gramboterongezouten
appel vulling
600gramappels bak appel zoals Goudreinette of Granny Smit
30gramboterongezouten
30grambloem
30mlwater
1eetlepelcitroensap
1theelepelvanille-extract
60mlhoning
½theelepelspeculaaskruiden
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Kruimel topping
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de ingrediënten voor de topping in een kom.
Meng ze met je vingertoppen tot je een kruimelmengsel hebt.
Zet het mengsel in de koelkast.
appel vulling
Smelt de boter en meng met de bloem, water, citroen, vanille-extract, honing en peperkoekkruiden.
Schil de appels, haal de kern eruit en snij ze in kleine blokjes.
Meng het botermengsel met de appels.
Neem kleine potten of kopjes en doe het appelmengsel erin (maak de potten erg vol, want in de oven krijgt het iets minder volume.
Verspreid het crumble-mengsel over de appelpotten en zet 30-40 minuten in de oven.