Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Halloumi spies - vegetarisch BBQ recept
Andréa
Knapperige vegetarische Halloumi kebabs met natuurlijk tomaatjes, halloumi kaas en basilicum. Afgewisseld met knoflookbrood. Daarna heerlijk gebakken op de barbecue. Lekker!
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
6
minuten
min
Totale tijd
26
minuten
min
Keuken
Overige keukens
Porties
4
personen
calorieën
374
kcal
Equipment
koekenpan 26 cm
4 Spiesen
bbq of grill
Ingrediënten
Knoflook olie
▢
75
ml
olijfolie
▢
3
tenen
knoflook
in dunne plakjes geneden
Kebabs
▢
1
brood
ongesneden, een vast brood zoals zuurdesem is heel geschikt
▢
225
gram
Halloumi
in 12 blokjes gesneden
▢
12
cherry tomaten
▢
15
gram
basilicumblaadjes
½ fijngehakt
▢
2
eetlepels
balsamico crème
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Knoflook olie
Verhit de olie in de koekenpan.
Zet het vuur uit en voeg de plakjes knoflook toe.
Laat 15 minuten trekken en zeef de olie.
Kebabs
Snij de korst van het brood en snij het vervolgens in blokjes. In totaal heb je 12 blokjes nodig.
Rijg aan elke spies een blokje Halloumi, brood, cherrytomaat en herhaal dat 2 x.
Bestrijk de kebabs met knoflookolie en laat 15 minuten liggen.
Bestrijk ze nogmaals met knoflookolie. Breng op smaak met zout en peper.
Grill 2 tot 3 minuten aan elke zijde
Steek een paar basilicumblaadjes op het einde van de spies
Besprenkel met de fijngehakte basilicum, knoflook olie en balsamico crème. Serveer meteen.
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen