Dit recept voor Japanse gepocheerde zalm in miso is heerlijk van smaak, supergezond en lekker slank. Een snel recept, wat ook heel eenvoudig te maken is. Waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 537kcal
Ingrediënten
2komkommers in plakjes
2theelepelszout
1000mlwater
4eetlepelsmiso pasta
4cmgember vers, in plakjes gesneden
8eetlepelssake
2theelepelsesamolie
4zalm filets
6eetlepelsrijstazijn
2eetlepelssuiker
2eetlepelsJapanse soja saus
300gramSoba Noedels
400grampaksoifijngesneden (of rucola)
sesamzaadjes zwart, geroosterd
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Bestrooi de komkommers met zout.
Breng een pan met water voor de noedels aan de kook.
Schenk 1000 ml water in de pan en voeg de miso, gember, sake en sesamolie toe. Roer alles goed door.
Leg de moten zalm in de pan en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Zet het vuur laag en laat alles 15 minuten sudderen, waarbij je om de paar minuten wat pocheervocht over de vis sprenkelt.
Knijp de komkommers uit, zodat het vocht verdwijnt.
Meng een dressing van rijstazijn, suiker en soja saus. Wanneer de suiker is opgelost verdeel je de dressing over de komkommer.
Kook de noedels in twee minuten gaar en spoel af met lauw water. Houd de noedels warm.
Haal de zalm uit de pan en schep in een wok de paksoi met een soeplepel pocheervocht en roerbak in 1 minuut de paksoi gaar. Breng op smaak met gembersiroop.
Verdeel de noedels over 4 borden en leg de zalm bovenop.
Schep de paksoi en wat pocheervocht eromheen.
Garneer met groene wasabi zaadjes.
Serveer met de komkommer salade die je met zwarte sesamzaadjes versiert.