Deze vegetarische sandwiches met romige radijs op roggebrood is een heerlijke verrassing bij je high tea. Een recept dat je zeker nog vaker gaat maken.
Voorbereidingstijd 35 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 12sandwiches
calorieën 34kcal
Equipment
Keukenmachine met mes
zeef
theedoek
Spatel
Ingrediënten
200gramradijs+ extra voor garnering
½theelepelzout
100 gram roomkaas
snufjepeper
12sneetjesroggebrood
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Was de radijsjes en halveer ze.
Stop ze in de blender of keukenmachine en pulseer tot de radijsjes fijngehakt zijn.
Doe de radijsjes in de zeef en bestrooi met zout.
Laat 30 minuten staan en spoel de radijsjes snel met water af.
Druk het restant vocht met een theedoek eruit.
Meng de radijsjes met de roomkaas en de peper met een spatel door elkaar.
Snij de randen van de sneeën roggebrood.
Leg een sneetje roggebrood voor je en besmeer met het radijsmengsel.
Leg een tweede plakje roggebrood op de radijs en halveer het roggebrood diagonaal.
Herhaal dit voor alle plakjes roggebrood.
Snij de radijs voor garnering in hele dunne schijfes en beleg daar de bovenkant van het roggebrood mee.
NOTES
door de radijs fijn te malen en vervolgens met zout te mengen onttrek je vocht uit de radijs en wordt je smeersel, wanneer je het hebt gemengd met roomkaas, niet te nat.