Het recept voor deze eenvoudige, maar heerlijke cake is zo al heerlijk. Maar het is ook de basis voor heel veel andere cake recepten met glazuur of vulling.
200gramroomboterongezouten + extra om de bakvorm mee in te vetten
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht oven) of 180 °C (boven- en onderwarmte).
Beboter het bakblik en bestrooi met bloem, zodat alle zijden bedekt zijn. Klop het overtollige bloem uit het blik.
Mix de boter met de suiker tot een smeuïge en luchtige massa.
Voeg de eieren een voor een toe, terwijl je blijft mixen.
Nadat het allemaal goed gemengd is, spatel je het zelfrijzend bakmeel door het cakebeslag.
Schenk het beslag in het cakeblik en zet het blik gedurende 1 uur in de oven.
Na 1 uur controleer je of de cake goed gaar is. Om te controleren of hij echt gaar is kun je met een saté stokje in het midden prikken. Komt die er schoon uit dan is de cake klaar.
Laat 5 minuten bij kamertemperatuur tot rust komen.
Haal de cake uit het blik en laat hem afkoelen op een rooster tot kamertemperatuur.
NOTES
Het is belangrijk voor de luchtigheid, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Het zorgt voor een betere structuur.
Klop de boter goed luchtig met de suiker. Daardoor zal de cake hoger rijzen en smeuïger worden.
Gebruik, als je hebt een oven met onder en bovenwarmte bij 180 graden Celsius. Dan rijst de cake egaler en zal hij niet openscheuren. Heb je geen onder- en bovenwarmte dan bak je de cake bij maximaal 160 gradenCelsius.
Doe nooit de deur open voor het einde van de baktijd. De cake kan dan inzakken.