Deze salade is simpel, goed voor te bereiden! De tomaat combineert heerlijk met de pesto, peperige olijfolie, zoute kaas en de nootsmaak van de geroosterde pijnboompitten.
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 8porties
calorieën 49kcal
Equipment
koekenpan 26 cm
Keukenmachine met mes
8 bordjes
Ingrediënten
pesto
2eetlepelspijnboompitten
15grambasilicum
50gramParmezaanse kaas in stukken gebroken
1teentjeknoflook gepeld en gehalveerd
olijfolie
Salade
2eetlepelspijnboompitten
4tomaten
pestohierboven
peperVersgemalen
25gramParmezaanse kaas Schaafsel
2eetlepelsolijfolie extra vierge
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Pesto
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze notig ruiken. Blijf erbij en roer goed door want ze mogen natuurlijk niet aanbranden.
Doe de basilicum, geroosterde pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en knoflook en 2 eetlepels olijfolie in de blender en maal fijn.
Controleer de dikte van de pesto. Wanneer hij te dik is, voeg je nog wat olijfolie toe en maal je ales goed door (1 eetlepel olijfolie per keer toevoegen). Ga door tot je de gewenste dikte hebt.
Tomaten salade
Snij de tomaten zo dun mogelijk en verdeel ze over 8 bordjes.
Verdeel 2 theelepels pesto over elk bordje tomaten.
Breng op smaak met zout en peper.
Strooi wat Parmezaanse kaas over de tomaten salade.
Besprenkel elk bordje met wat olijfolie en serveer meteen.