Wat is er nu simpeler dan een recept om zelf panpizza te maken. Die heerlijke Italiaanse pizzasmaken, gemaakt zonder oven. Binnen 6 minuten gebakken, waarbij de kaas heerlijk gesmolten is. Met een recept voor zelfgemaakt pizzadeeg, tomatensaus en heerlijke topping.
Pak de helft van het deeg en rol het uit tot de grootte van de koekenpan.
Verhit de olijfolie op hoog vuur in een hapjespan tot hij heet is en leg de pizza in de pan.
1 eetlepel olijfolie, 1 portie deeg
Bak 1 minuut en draai de pizza om, zet het vuur gemiddeld hoog.
Smeer meteen de helft van de tomatensaus op de bovenkant van de pizza en verdeel de helft van de mozzarella en de geraspte kaas over de saus. Bestrooi met de kruiden.
Doe het deksel op de pan en bak 4-5 minuten tot de kaas is gesmolten.
Haal de pizza uit de pan.
Herhaal voor de andere helft van het deeg.
Verdeel de ham over de pizza's en strooi daar de rucola over.
6 plakjes Boerenham, 40 gram rucola
Besprenkel dat met een heerlijke olijfolie. (optioneel maar lekker!)
Serveer meteen!
NOTES
1. Gist - In dit recept is 4 gram (1 theelepels) instant gist gebruikt. Gebruik je liever verse gist dan heb je 7 gram nodig. Gebruik je droge gist, dan heb je 4 gram nodig. Let op: bij zowel verse gist als droge gist moet je de gist eerst oplossen in lauwwarm water voordat je het gaat toevoegen.2. Mozzarella - Mozzarella is een kaas die heerlijk smelt. De allerlekkerste en enige echte Mozzarella is de buffel mozzarella. Echt een aanrader dus. Maar kun je deze niet aankomen dan kun je ook de Mozzarella van koemelk gebruiken.3. Boerenham - Een ham met een zoutje, lekker in combinatie met de kaas, het zoetje in de tomatensaus en de nootachtige rucola. Je kunt de boerenham ook vervangen door Kaiserschinken of rauwe ham. De ham kun je meebakken of beleg de pizza na het bakken hiermee.4. Kant-en-klaar - Dit recept is ook geschikt voor koelvers kant-en-klaar, pizzadeeg en saus. De baktijd in de pan is dan precies hetzelfde.5. BewarenDe pizza kun je bewaren zonder de rucola topping. Doe dat als volgt:
Koelkast - Leg de pizza op keukenpapier en bewaar de pizza afgedekt in de koelkast, gedurende maximaal 3 dagen.
Diepvries - Leg de pizza op keukenpapier en verpak de pizza daarna in twee lagen plastic folie of in een diepvriesdoos. Zo blijft hij tot twee maanden goed in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Bak de pizza 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Je kunt ook weer een koekenpan met deksel gebruiken. Dit duurt ongeveer 6 minuten tot de kaas goed is gesmolten.