Dit pitabroodje met Geitenkaas is één van mijn favoriete lunchgerechten. Een heerlijke vegetarische tosti met gesmolten kaas, honing en geroosterde walnoten sesam mix. Binnen 15 minuten op tafel. Lekker en anders!
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Gang Lunch Recept
Keuken Overige keukens
Porties 4personen
calorieën 299kcal
Ingrediënten
4pita broodjes
80gramzachte geitenkaas
4theelepelshoning
30gramwalnoten
15gramsesamzaad
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C
Snij de pita broodjes open, zodat er een zakje ontstaat.
4 pita broodjes
Vul dat zakje met één eetlepel geitenkaas en één theelepel honing.
80 gram zachte geitenkaas, 4 theelepels honing
Grill de pita broodjes in de oven. Het makkelijkst is om ze in het rooster te hangen, zodat ze rechtop blijven staan.
Ondertussen hak je de walnoten fijn.
30 gram walnoten
Rooster de walnoten en sesam in een de koekenpan.
15 gram sesamzaad
Haal de pitabroodjes als ze mooi bruin en knapperig zijn uit de oven en bestrooi met het walnoot sesam mengsel. Serveer meteen.
NOTES
1. Walnoten: Geven een nootachtige smaak aan de koekjes. Rooster ze licht voor nog meer smaak. Je kunt de walnoten ook vervangen door amandel of pecannoten. Heb je een noten allergie, laat de walnoten dan achterwege. Verder hoef je niets aan het recept te veranderen.2. Sesamzaad: Dit zaad heeft een nootachtige smaak. Door het kort te roosteren, wordt die sterker.3. BewarenDeze pitabroodjes met geitenkaas kun je niet bewaren. Eet ze meteen op.