Probeer dit vla recept met room en citroen eens, met slechts 3 natuurlijke ingrediënten. Een heerlijke smaak, lekker fris in de zomer
Bereidingstijd 10 minutenmin
Afkoeltijd 2 uuruur15 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 278kcal
Equipment
2 pannetjes
garde
vla bakjes of glazen
Ingrediënten
80mlcitroensapsap van 2 citroenen
60gramsuiker
250mlslagroom
frambozen en kokos rasp voor de garneringoptioneel
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Doe het citroensap en de suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost.
Verwarm in een tweede pannetje de slagroom (niet bij elkaar anders kan het gaan schiften) tot hij aan de kook is.
Schenk de hete slagroom bij het citroenmengsel en klop alles goed door met een garde.
Verdeel de vla het over 4 bakjes of glazen.
Laat de bakjes 15 minuten licht afkoelen op het werkblad en zet ze dan in de koeling om verder af te koelen (minimaal 2 uur). De vla zal dan licht opstijven.
Net voor het serveren leg je wat frambozen op de vla en strooi je er wat kokos over. (optioneel, maar wel erg lekker!)